Sánchez spurtslo Fuglsang og gikk til topps på kongeetappen

I Critèrium du Dauphinè.

TIL TOPPS: Samuel Sanchez vant sjuende etappe i Criterium du Dauphine lørdag. Han spurtslo danske Jakob Fuglsang. Foto: AFP / JEFF PACHOUD
TIL TOPPS: Samuel Sanchez vant sjuende etappe i Criterium du Dauphine lørdag. Han spurtslo danske Jakob Fuglsang. Foto: AFP / JEFF PACHOUDVis mer

Sykkelveteranen Samuel Sánchez (35) spurtslo dansken Jakob Fuglesang og vant 7. etappe i Critérium du Dauphiné lørdag.

Den spanske Euskaltel-rytteren var sterkest i innspurten på det som var kongeetappen i det franske rittet. Sánchez og Fuglesang rev seg løs fra hovedfeltet ti kilometer fra mål. Flere ganger prøvde den danske Astana-kapteinen å riste av seg Sánchez, men måtte i stedet se seg slått.

Etter målgang kom tårene for Sánchez. Han dediserte triumfen til to avdøde venner.

— Jeg vil bruke denne seieren til å hedre Victor Cabedo, min tidligere lagkamerat som døde i fjor i en alder av 23. I forrige uke mistet jeg også en nær venn. Å vinne er den beste æren jeg kan gi dem, sa Sánchez.

Rolig norsk dag Ikke uventet hevdet ingen av de norske seg på den 187,5 kilometer lange fjelletappen mellom Le Pont-de-Claix og Superdévoluy. Vegard Stake Laengen var best med sin 46.-plass, 8.42 minutter bak vinnertiden.

Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen kom i mål sammen som henholdsvis nummer 97 og 98. Den norske duoen var 16.06 minutter bak Sánchez.

En utbrytergruppe på 19 ryttere var lenge i tet på lørdagens etappe, men hovedfeltet lot dem ikke få for stort forsprang. Med 15 kilometer igjen ble sistemann i bruddet hentet inn.

Froome fortsatt i gult Alberto Contador prøvde seg med et initiativ mot slutten, men angrepet kom aldri. I stedet stakk Sánchez og Fuglesang og avgjorde etappen seg imellom.

Chris Froome er fortsatt i gul ledertrøye. Den britiske Sky-rytteren leder med 51 sekunder på australske Richie Porte i sammendraget.

(NTB)