Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sneijder er Uniteds drømmekjøp

Innrømmelse fra A-lagstreneren.

CUPVINNER: Wesley Sneijder kan bli overflødig dersom Inters nye trener går over til et 3-4-3-system. Her feires fjorårets eneste trofe, Coppa Italia. Foto: REUTERS/Giampiero Sposito
CUPVINNER: Wesley Sneijder kan bli overflødig dersom Inters nye trener går over til et 3-4-3-system. Her feires fjorårets eneste trofe, Coppa Italia. Foto: REUTERS/Giampiero Sposito Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Manchester United er allerede en av sommerens overgangsvinnere, Alex Ferguson har brukt nærmere en halv milliard kroner på David de Gea, Ashley Young og Phil Jones.

Nå tyder det meste på at også Wesley Sneijder står på kjøpslista til Old Trafford-laget.

Fergusons førstelagstrener Rene Meulensteen uttaler seg i dag åpent om interessen for den nederlandske Inter-playmakeren.

- Den nye Paul Scholes eksisterer ikke, på samme måte som den nye Roy Keane aldri dukket opp. Men Sneijder ville passet perfekt her, sier Meulensteen til det nederlandske magasinet Voetbal International.

Inter åpner for salg 27-åringen kan bli solgt fra Inter, det uttalte Serie A-klubbens nye trener Gian Piero Gasperini på sin første pressekonferanse i klubben i  går.

- Det er ingen tvil om at Sneijder er en stor spiller, men det er vanskelig å si hva som skjer på overgangsmarkedet de neste 50 dagene.

Ifølge nyhetsbyrået PA er det trolig at Meulensteen har klarert sitt Sneijder-utspill med Ferguson. For førstelagstreneren sier ikke bare at at nederlenderen er perfekt for ligamesterne.

Sneijder er «som skapt» for Uniteds andre spillere, og Meulensteen ønsker at rødtrøyene skal finne ut om den tidligere Real-spilleren er på markedet.

- Jeg kan ikke tenke meg en mer passende spiller for vårt lag. Jeg sier ikke det bare for at han er nederlender. Jeg har jobbet her en stund og kjenner laget inn og ut. Jeg vet at han blir en perfekt signering, sier Meulensteen.

Perfekt til Rooney og Young Og fortsetter:

- Han virker som å være et perfekt komplement til typer som (Javier) Hernandez, (Wayne) Rooney, Park (Ji-sung), (Ashley) Young, (Antonio) Valencia, Nani and (Ryan) Giggs. Og han har selvsagt den nødvendige erfaringen fra toppfotball.

Tidligere i sommer har United kjøpt unggutter, og en handel med 27-årige Sneijder vil være et brudd på Uniteds innkjøpspolitikk. For helst skal bare spillere som er yngre enn 26 år hentes inn med store prislapper.

Tidligere høyreback og snart United-trener Gary Neville antyder samtidig at de rødkledde gjør lurt i å unngå verdensklasse-spillere når de skal ut og forsterke stallen.

- Når du prøver å hente dem som er på topp, er det alltid vanskelig. Du vil heller ha sultne spillere. Det beste er å få inn folk som har utviklet seg litt, så er det opp til manageren å få ut det beste av dem. Det er klubbens politikk, og sånn vil det alltid være, sier Neville til Manchester Uniteds hjemmeside.

TRENER FØRSTELAGET: Alex Fergusons medhjelper Rene Meulensteen (t.h) uttaler seg meget pent om landsmannen Sneider. Foto: AP/Jon Super
TRENER FØRSTELAGET: Alex Fergusons medhjelper Rene Meulensteen (t.h) uttaler seg meget pent om landsmannen Sneider. Foto: AP/Jon Super Vis mer