Sneijder gjorde Mourinho blank i øynene

Like etterpå ble treneren historisk prisvinner.

BLE RØRT: José Mourinho ble tydelig rørt da Wesley Sneijder tok ordet fra scenen. Her står han med trenerprisen. Foto: CHRISTIAN HARTMANN/REUTERS
BLE RØRT: José Mourinho ble tydelig rørt da Wesley Sneijder tok ordet fra scenen. Her står han med trenerprisen. Foto: CHRISTIAN HARTMANN/REUTERSVis mer

(Dagbladet): Wesley Sneijder ble tidligere i kveld stemt inn på «årets lag i verden» for 2010. Da han fikk sjansen til å si noen ord fra FIFAs gallascene i Zürich, brukte han - bortsett fra noen en setning om kona - sine tilmålte sekunder på José Mourinho.

Sammen vant de trippelen med Inter forrige sesong, og nederlenderen mener Mourinho skal ha mye av æren for det.

- Det har vært en fornøyelse å jobbe med José Mourinho, han er verdens beste trener. Og det vil han være i lang tid framover, sa Sneijder.

TV-produsentene fant raskt Mourinho i salen. Han ble blank i øynene.

Noen minutter seinere ble Mourinho ropt opp på scenen, kåret til den beste treneren i 2010. Dette er en ny pris og portugiseren ble stemt fram av landslagskapteiner og -spillere fra hele verden.

Og det passer kanskje bra at «The Special One» ble historisk som den første prisvinneren. Målet hans nå er å bli den første som leder tre forskjellige lag til topps i Champions League.

- Jeg har ikke gjort dette alene, jeg har kommet en lang vei sammen med spillerne - og det er takket være dem jeg står her i kveld, sa Mourinho.

Vicente Del Bosque førte Spania til VM-gull, men nådde ikke opp i konkurranse med Mourinho. Også Pep Guardiola nådde topp tre.

Tyskland-trener Silvia Neid ble kåret til fjorårets beste kvinnetrener.