HINTER OM OVERGANG: Wesley Sneijder (t.v.) har gjentatte ganger blitt koblet til en overgang til Manchester United. Nå åpner han for en overgang - om enn på en noe kryptisk måte.Foto: SCANPIX/AP Photo/Luca Bruno
HINTER OM OVERGANG: Wesley Sneijder (t.v.) har gjentatte ganger blitt koblet til en overgang til Manchester United. Nå åpner han for en overgang - om enn på en noe kryptisk måte.Foto: SCANPIX/AP Photo/Luca BrunoVis mer

Sneijder vil ikke utelukke United-overgang

- Det er alltid en mulighet for at noe kan skje.

(Dagbladet): Ryktene om en overgang for Inter-trequartista Wesley Sneijder til Manchester United er av den seiglivede sorten, og saktens uttrykker alle parter seg på en måte som både gir rom for tolkning og grobunn for ytterligere spekulasjoner.

I helga ble sir Alex Ferguson sitert av Daily Mail-journalisten Bob Cass - en av ytterst få journalister United-bossen faktisk prater med - på at en overgang sto og falt på Sneijder selv.

- Dersom han ønsker å komme, er han nødt til å akseptere de kontraktsbetingelsene vi tilbyr. Hvis ikke har vi andre alternativer i bakhånd. Vi er ferdig med å diskutere, skal Ferguson angivelig ha sagt - for så å benekte det igjen:

- Dette er bare tull, sa han på pressekonferansen etter kampen mot Barcelona konfrontert med det konkrete sitatet, ifølge united.no.

Kryptisk I går spilte Inter - med Sneijder på laget - mot Manchester City i Dublin, og nederlenderen da nederlenderen tok seg tid til å stoppe for å snakke med britiske journalister i intervjusonen etter kampen ble han naturlig nok overøst med spørsmål om United-ryktene:

- Jeg har spilt på det høyeste nivået i ti år. Da vil det alltid bli spekulasjoner. Men se: Jeg er her fortsatt, poengterte Sneijder, The Guardian.

Men da han fikk spørsmål om han var fornøyd med å bli værende i Inter, ble han plutselig veldig kryptisk i sine uttalelser.

- Jeg er alltid fornøyd. Jeg er en fornøyd fyr. Jeg er fornøyd med å kunne trene med lagkameratene mine og spille kamper for fansen og alle i klubben. Vi får uansett se an hva som kommer til å skje, sa han.

- Så det er en mulighet for at noe kan skje? lød oppfølgingsspørsmålet.

- Det er alltid en mulighet for at noe kan skje, men vi får se.

Gikk etter United-spørsmål Deretter kom det et nytt forsøk på å myke opp 27-åringen ved å spørre om han kunne tenke seg å spille i England før han legger opp, men Sneijder fortsatte i det samme gåtefulle sporet.

BENEKTER SNEIJDER-UTTALELSE: Manchester United-manager sir Alex Ferguson ble sitert på at det var opp til Wesley Sneijder å akseptere de kontraktsbetingelsene han var tilbudt. Etter kampen mot Barcelona avfeide skotten det som vrøvl at han hadde sagt noe slikt.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/Mladen ANTONOV
BENEKTER SNEIJDER-UTTALELSE: Manchester United-manager sir Alex Ferguson ble sitert på at det var opp til Wesley Sneijder å akseptere de kontraktsbetingelsene han var tilbudt. Etter kampen mot Barcelona avfeide skotten det som vrøvl at han hadde sagt noe slikt.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/Mladen ANTONOV Vis mer

- Jeg har spilt i flere store turneringer og ligaer allerede. Nederland, Spania og Italia, hvor jeg fortsatt er. Vi får se hva som skjer, men som jeg sa: Jeg er en fornøyd fyr, sa han.

Da var tålmodigheten slutt hos en av de tilstedeværende engelske journalistene, som slapp katta ut av sekken og spurte om Sneijder var smigret av interessen fra Manchester United.

Da fikk han plutselig veldig hastverk.

- Nei, det er jeg ikke, sa han lattermildt før han forsvant avgårde.

- Under kontrakt Inter-sjef Gian Piero Gasperini var ikke like lystig som Sneijder. Han går langt i å antyde at han er misfornøyd med Uniteds handlemåte dersom det skulle vise seg at Ferguson-sitatene fra Daily Mail faktisk stammer fra skotten selv.

- Har Manchester United kommet med et tilbud til Sneijder? Det vet jeg ikke, og det bryr meg ikke. Det er ikke noe nytt at strålende spillere er veldig ettertraktede på overgangsmarkedet. Det gjelder også Inters stjernespillere, såvel som andre lags stjernespillere.

- Men dersom dere (media) er sikre på at spilleren har fått et kontraktstilbud, vil jeg minne dere om at Sneijder er under kontrakt med Inter. Dersom det foreligger et tilbud, burde det være gitt til Inter, sa Gasperini, ifølge inter.it.

- Sneijder spiller for Inter, Eto'o spiller for Inter, Tevez spiller for Manchester City: Dette er realitetene, ikke hva man leser eller hører i media, la Inter-sjefen til.

FORHOLDER SEG TIL REALITETENE: Inter-sjef Gian Piero Gasperini sier han ikke vet noe eller bryr seg om Manchester United har kommet med et tilbud til Wesley Sneijder. Han forholder seg til at nederlenderen er under kontrakt med den italienske storklubben.Foto: SCANPIX/EPA/MATTEO BAZZI
FORHOLDER SEG TIL REALITETENE: Inter-sjef Gian Piero Gasperini sier han ikke vet noe eller bryr seg om Manchester United har kommet med et tilbud til Wesley Sneijder. Han forholder seg til at nederlenderen er under kontrakt med den italienske storklubben.Foto: SCANPIX/EPA/MATTEO BAZZI Vis mer