Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Snekker mot pop- og TV-stjerner

Henrik Bjørnstad møter blant andre Justin Timberlake.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Henrik Bjørnstad svinger golfkøllene igjen i en stor PGA-turnering, med kjendiser som Clint Eastwood, Catherina Zeta-Jones og Michael Douglas i startfeltet.

For den 26 år gamle snekkeren fra Norge gjelder det å bevare konsentrasjonen når han går ut side ved side med pop-stjerna Justin Timberlake og NBC-verten Carson Daly.

Ikke fordi Bjørnstad nødvendigvis er noen stjernekikker, men mer fordi de mange ekstra kjendisene vil tiltrekke seg stor oppmerksomhet fra både tilskuere og TV-team.

Stjernene får spille med proffene torsdag, fredag og lørdag på kjente baner som Pebble Beach i California. Der går PGA-turneringen AT&T Pebble Beach National Pro-Am, med finale for eliten søndag.

Har testet banen

Sportssjef Jan-Erik Aalbu i Norges Golfforbund forteller at Henrik Bjørnstad er sulten og motivert for å klatre videre opp på rankinglista. Han prøvespilte Pebble Beach i går, og rapporterte om topp forhold.

- Turneringen er slik at en proff spiller med tre kjendiser fra film- og underholdningsverden de tre første dagene. Så går cutten, og de beste proffene får kjempe om premiepotten søndag. Henrik gleder seg veldig til å komme i gang igjen, sier Aalbu til Dagbladet.no.

Pro-Am-turneringene er litt mer show og fest enn de ordinære PGA-turneringene der bare proffer deltar.

Kjendisene elsker å spille golf. Tilskuere flokker seg rundt banene for å se skuesepillere og berømtheter slå baller mer eller mindre rett mot hullet. Det er hoiing og fleip og latter, mye show og ablegøyer. Men for proffene er det en ting som gjelder - å klare cutten lørdag og være klar for elitefeltet søndag.

Tar pause ei helg

I dag ble det klart hvilke kjendiser som skal spille med Henrik Bjørnstad torsdag. Fredag og lørdag er det nye lag som settes sammen.

Sportssjef Jan-Erik Aalbu har også hørt at baskethelten Michael Jordan skal delta, sammen med blant andre Michael Bolton og Justin Timberlake og mange andre som er større navn i USA enn i Norge.

Etter Pebble Beach, tar trolig Bjørnstad ei ukes pause fra PGA-turneringen. Da har han spilt fire helger på rad, og ingen makter å spille alle PGA-turneringene.

Så kommer majorturneringen The Players Championship, hvor Henrik Bjørnstad ikke er kvalifisert til å delta. Den helga velger Bjørnstad en PGA-turnering i Tucson i Arizona.

Et foreløpig mål for Henrik Bjørnstad er å kvalifisere seg for Honda Classic, som spilles på hans hjemmebane Bay Hill i Florida 16.-19. mars. For å få delta der må han være blant de 70 øverste på pengelista. Så langt er han blant de 30 som har tjent mest på PGA-touren i år, så sjansene burde være gode for at nordmannen får spille Honda Classic.

KLAR FOR NYE UTFORDRINGER: Henrik Bjørnstad har testet banen, og melder om gode forhold.
GLAD I GOLF: Britney Spears ekskjæreste, popstjerna Justin Timberlake, møter den norske snekkeren Henrik Bjørnstad på golfbanen.
SPILLER: Skuespillerekteparet Catherina Zeta-Jones og Michael Douglas er med i helga.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!