Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håndball-EM i Sverige:

Snelder hadde 100 prosent uttelling. Så ble hun Nederlands syndebukk: - Det ser klønete ut

Dramatikk til siste slutt i EM-finalen.

HER GÅR DET GALT: Danick Snelder skulle bare sende en helt vanlig pasning til lagkamerat Cornelia Groot. Foto: Skjermdump TV3
HER GÅR DET GALT: Danick Snelder skulle bare sende en helt vanlig pasning til lagkamerat Cornelia Groot. Foto: Skjermdump TV3 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Danick Snelder spilte en god EM-finale for Nederland i går. 26-åringen skapte mye trøbbel for Norge i starten av kampen, da hun gang på gang skaffet seg rom inne på streken.

Snelder prøvde seg på mål seks ganger i løpet av kampen - og scoret på hvert eneste skudd. Det resulterte i seks mål av seks mulige. I tillegg stoppet hun Norge flere ganger som forsvarsspiller.

Men da det gjaldt som mest i sluttsekundene, feilet Thüringer-spilleren. (Se video under.)

- Jaaaa!

Nederland fikk frikast i sluttsekundene, og dommerne stoppet tida. Da Snelder skulle kaste ballen til en medspiller, var det fire sekunder igjen på klokka.

Snelder, som hadde scoret fire av målene sine i løpet av de elleve første minuttene av kampen, kastet ballen mot Cornelia Groot.

Dessverre for Nederland var pasningen var for dårlig, og traff foten til Groot. Dermed vant de norske jentene ballen - og kampen som sekunder senere var over.

- Jaaaa! Og så kaster Nederland bort ballen, og Norge har vunnet EM, ropte Daniel Høglund i TV3s studio.

Groot så fortvilet på medspilleren sin, og Snelder dro drakten over ansiktet for å skjule skuffelsen over sin egen innsats, mens de norske jentene løp jublende ut på banen.

- Mye spenning i kroppen

Den tidligere landslagsspilleren Frode Scheie tror nok at nederlandske Snelder hadde en tung kveld i går. Men han mener at det er flere andre situasjoner tidligere i kampen som avgjør det, ikke Snelders håpløse frikast med fire sekunder igjen på tavla.

- Idrettsutøvere er vant til å takle motgang. Alle ser den siste og avgjørende situasjonen, men det er jo mange andre sekvenser før som avgjør. Men det blir jo den man henger seg opp i, sier Scheie til Dagbladet.

Det at Snelder hadde scoret seks mål tidligere i kampen, mener Scheie er noe helt annet.

- Det er helt forskjellige situasjoner. I sluttsekundene er det helt kaotisk og hun blir usikker. Snelder har nok altfor mye spenning i kroppen. Det er sånt som skjer, men det er jo veldig ergelig for Nederland. Jeg tviler på at det hadde blitt mål uansett.

TRODDE NEDERLAND SKULLE VINNE: Frode Scheie var ikke sikker på norsk finaleseier i går. Her fra VM i Frederikshavn i 2015. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
TRODDE NEDERLAND SKULLE VINNE: Frode Scheie var ikke sikker på norsk finaleseier i går. Her fra VM i Frederikshavn i 2015. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

- Kaotisk

Selv om de fleste henger seg opp i situasjonen med Snelder, mener Scheie situasjonen før som gir Nederland frikast er verre.

- Jeg synes den overslagsfinta som blir avblåst er verre. Jeg skjønner ikke hvorfor hun skal sette seg i den posisjonen ved å finte. Hun skal ikke gjøre det. Men jo, det ser jo veldig klønete ut at en så god spiller chipper ballen nedi bena på medspilleren sin slik.

Han synes godt Cornelia Groot kunne beveget seg annerledes, for eksempel ved å gå nærmere Snelder.

- Det virket litt uklart der. Og så er det Helle Thomsen (Nederlands trener, journ.anm) som brukte time out-kortene altfor tidlig. Hun fikk ikke mulighet til å korrigere spillerne i en time out, så det ble litt kaotisk.

Trodde Nederland skulle vinne

Veldig mange tok det for gitt at Norge ville vinne finalen. Og det er nok mange nordmenn der ute som ble overrasket over hvor jevn EM-finalen faktisk ble. Scheie selv trodde at Norge kom til å tape.

- Jeg synes det var en del ting som tilsa at Nederland kunne presse Norge. Nederland har hatt stor bredde, har en smart trener og har tatt store steg. De har spilt god håndball.

Scheie mener det kunne sett annerledes ut dersom Nederland hadde gått til pause med en ledelse.

- Men så stopper keeperen alt plutselig, og Nederland gjør mange feil. Jeg tror det er en mental greie.

- Her i Norge er det en kultur som ligger der når de norske jentene vinner. Jeg tror det ligger i at de ikke tenker at de må vinne, Norge bare vet de kan og har en ro rundt det, sier Scheie.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!