Snikfilmet OLs åpningsshow - kineserne raser

Se videoklipp!

• Se videoklippet fra det strengt hemmelige åpningsshowet hos Daily Telegraph.

IOK beskylder en sørkoreansk TV-kanal for å ha «stjålet» de mest spektakulære delene av Beijing-OLs åpningsshow.

Kanalen SBS snikfilmet deler av det 50 minutter lange showet under en fullskala treningssesjon. Bildene ble vist på TV i Sør-Korea, og senere publisert på internett.

- Det er skuffende at noen kommer og billedlig stjeler noe av det mest spennende i hele OL, sa IOKs styremedlem Kevan Gosper.

Medlemmer i Beijings OL-komité var også i harnisk etter TV-stuntet.

- Vi er skuffet og frustrert. Saken er under etterforskning, sa talsmann Sun Weide.

Sikkerheten rundt OL-stadion «Fuglereiret» der åpningsseremonien finner sted, har vært massiv under treningsøktene. Rundt 10.000 statister har øvd i tre år foran det som blir karakterisert som et massivt, storslagent og futuristisk show som tar for seg Kinas mangfoldige historie gjennom tusener av år.

Sun Weide understreker at TV-bildene som ble vist ikke var en fullgod beskrivelse av det som skal skje klokka 8 om kvelden 8. august 2008.

(NTB)

SPEKTAKULÆR ÅPNINGSSEREMONI:</B> Det knytter seg store forventninger til åpningsseremonien i OL, der rundt 10.000 statister har øvd i tre år. En sør-koreansk TV-stasjon smugfilmet under en treningssesjon og sendte klippet, som senere har spredd seg på nettet. Arrangørene er i harnisk.