Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Snildal advarer mot «ekstreme tilstander»

Svømme-Ingvild fleiper bort snakket om supertestene på trening.

PYNTET FOR OL-FEST: Ingvild Snildal har brukt lakking av negler som tidsfordriv i OL-landsbyen. Nå er hun klar for medaljejakt.
Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
PYNTET FOR OL-FEST: Ingvild Snildal har brukt lakking av negler som tidsfordriv i OL-landsbyen. Nå er hun klar for medaljejakt. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Vis mer

LONDON (Dagbladet): 25. mai svømte Snildal inn til EM-gull i Debrecen på 100 meter butterfly. Lørdag formiddag svømmer hun forsøksheat på den samme distansen under OL i London.

Snildal lover ingen medalje der, på langt nær. Men hun lever i håpet. Til tross for — for ikke å si på grunn av — en skulder ut av ledd i midten av juni, er hun i sitt livs form.

Det har hun flere ganger hintet om på Twitter de siste ukene. Men detaljene om hvor god hun har vært på trening, vil hun ikke ut med.

Latterlig god - Jeg har kjent meg veldig, veldig bra i de siste ukene. Jeg føler jeg har gjort alt jeg kan, da er det egentlig bare å nyte dette.

- Har du noen konkrete tester som viser hvor god formen er?

- Ja, jeg har det. Men det tenkte jeg å si når jeg er ferdig med svømminga, så det ikke blir helt ekstreme tilstander her, sier Snildal — og bryter ut i latter.

- Neida, jeg bare tulla, skynder hun seg å legge til.

Men hun lar seg lokke til å si litt mer:

- Jeg har svømt mye butterfly de siste ukene, og alle tidene viser at jeg er i mitt livs form.

Bedre enn noen gang - Du har perset på trening?

- Jeg har gjort bedre tider enn jeg har gjort noen gang tidligere på trening, det kan jeg si, bekrefter hun.

Når det gjelder medaljemulighetene, og i hvert fall gullmulighetene, erkjenner Snildal at hun er avhengig av at noen andre ikke lever sine aller beste. Selv har hun ambisjoner om å gjøre nettopp det.

- Målet er finale og gjerne en pers, fastslår hun.

Sterkere av skaden Landslagstrener Petter Løvberg avslører heller ikke detaljene rundt Snildals treningsinnsats, men bekrefter at formpila har gått bratt oppover etter skulderskaden.

- Treukersperioden med alternativ trening var veldig frustrerende for Ingvild. Men det viser seg at beinstyrken er blitt vesentlig bedre fordi hun måtte trene mye med beina, og det viser seg å være en kjempefordel. I det siste har hun drevet mye spesifikk hardtrening i butterfly, og det er ingen hemmelighet at det er gått bedre og bedre, sier han.

Løvberg mener Snildals OL-skjebne kan bli avgjort på de aller første svømmetakene. Å treffe med rytmen fra start, er det viktigste av alt.

- Hvordan er muligheten for at hun svømmer sine beste løp noen gang?

- Det er det vi alltid har mål om. Vi håper hun svømmer fortere en i EM-finalen. Og det må hun kanskje for å komme til finale, konstaterer landslagstreneren.

503 Service Unavailable
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media