Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Snildal på 7.-plass i Stockholm

Ny norsk rekord tidligere i dag.

TIL FINALEN: Ingvild Snildal svømte inn til en sjuendeplass i verdenscupen i dag. Her er hun på trening på Frognerbadet i Oslo i sommer. Foto: Heiko Junge/SCANPIX
TIL FINALEN: Ingvild Snildal svømte inn til en sjuendeplass i verdenscupen i dag. Her er hun på trening på Frognerbadet i Oslo i sommer. Foto: Heiko Junge/SCANPIX Vis mer

|||Ingvild Snildal svømte inn til 7.-plass i finalen på 100 meter butterfly i verdenscupen i kortbanesvømming tirsdag kveld.

Hun noterte tiden 57,56 og var langt bak sin ferske norske rekord på 56,73 som satt under forsøket tidligere på dagen. Det var en rekordforbedring på hele 2,08 sekunder.

Australske Felicity Galvez med tiden 55,46 som var en for bedring av verdensrekorden med 22/100 sekund.

Ingen andre norske klarte å ta seg til en finaleplass, men det ble satt ytterligere tre norske rekorder tirsdag.

Katharina Stiberg noterte 1.07,03 på 100 meter bryst. Det var norsk rekord med et halvt sekund. Hun endte på 10.-plass og måtte ha svømt en tidel raskere for å ha nådd finalen.

Sverre Næss satte ny norsk juniorrekord på 100 meter fri med 49,11. Det var 96 hundredeler under den gamle rekorden til Thomas Ole Fadnes.

Deretter satte Sander Smørdal norsk seniorrekord på distansen med 48,40. Den gamle rekorden på 48,95 ble satt av Jarl Inge Moberg helt tilbake i 1990.

Cecilie Waage Johannessen, Gard Kvale, Sara Nordenstam og Henriette Brekke var også i aksjon tirsdag uten at det ble norske rekorder på dem denne gangen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media