Snildal til VM-semifinale på 100 meter butterfly

Amerikanske Dana Vollme raskest.

 SEMI-KLAR:  Ingvild Snildal må prestere bedre i semifnalen for å gå til VM-finalen. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
SEMI-KLAR: Ingvild Snildal må prestere bedre i semifnalen for å gå til VM-finalen. Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer

Ingvild Snildal innfridde forventningene og tok seg videre i svømme-VM søndag. På 100 meter butterfly gikk hun til semifinale med den 11. beste tiden.

Den norske jenta som skuffet i OL i London i fjor, svømte inn til 58,83 sekunder og gikk videre med klar margin. Hun tok tredjeplassen i heatet sitt som var det fjerde, og det var italienske Ilaria Bianchi som var raskest i heatet med 58,22 sekunder.

Norge hadde også med et lag på 4 x 100 meter fri for kvinner, men der klarte ikke kvartetten Snildal, Susann Bjørnsen, Monica Waage Johannessen og Henriette Brekke å ta seg videre.

De svømte inn til 3.46,01 og var nesten sju sekunder unna en plass i finalen. Den siste finaleplassen gikk til kvartetten fra Japan, og de japanske jentene svømte i mål på 3.39,24.

De norske jentene endte på 13.-plass av de totalt 15 lagene som startet.

På stafetten var USA med Simone Manuel, Natalia Coughlin, Elizabeth Pelton og Megan Romano raskest med 3.36,22.

Da svømmeøvelsene startet opp i OL-bassenget fra 1992 i Barcelona søndag formiddag hadde ingen av de store favorittene problemer med å ta seg videre fra sine heat.

(NTB)