Snille-Brede til UEFA-cup?

Fulham kan ha passert City på fairplaylista.

Brede Hangeland og Erik Nevland jublet søndag for at Fulham unngikk nedrykk. Kanskje kan de juble for UEFA-cupplass også.

Den endelig fairplaylista for engelsk eliteserie vil bli offentliggjort om noen dager. Har Fulham passert Manchester City, vil Hangeland og co. være klare for europacupspill.

Fire seirer på de fem siste kampene var akkurat nok til å berge plassen på bedre målforskjell enn Reading, og Fulham gjorde det med stil. Laget har knivet helt i toppen av fairplaylista, og det kostet ikke et kort å slå Portsmouth 1-0 borte søndag.

Manchester City har ligget best an på fairplayrankingen blant lagene som ikke er sportslig kvalifisert for europacupspill, men lagkaptein Richard Dunne ble utvist da laget tapte 1-8 for Middlesbrough søndag.

England vant UEFAs fairplayranking 0,002 poeng foran Norge etter en norsk utvisning i G19-landskamp rett før sluttstrek ble satt. Det betyr en gratisplass i UEFA-cupen. Et rødt kort kan avgjøre også den interne engelske rankingen og sende Fulham ut i Europa.

(NTB)

GLADE DAGER: Det er moro å være Fulham-spiller om dagen. Ikke bare reddet Brede Hangeland, Erik Nevland & co plassen i Premier League i går - nå kan de også håpe på UEFA-cupspill neste sesong. Foto: AFP
GLADE DAGER: Det er moro å være Fulham-spiller om dagen. Ikke bare reddet Brede Hangeland, Erik Nevland & co plassen i Premier League i går - nå kan de også håpe på UEFA-cupspill neste sesong. Foto: AFP Vis mer