- Snille piker vinner ikke

TRONDHEIM (Dagbladet): Byåsen- Dunaferr 23- 22. - Snille piker vinner ikke e-cupen, konstaterer Trine Haltvik. I går klarte rutinerte ungarske jenter to ganger å hente opp Byåsens seksmålsledelse i den første kvartfinalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Trine tror imidlertid muligheten til å nå semifinalen klart er innen rekkevidde.

- Men jeg mener vi er for lite slue i vår måte å spille på i motsetning til østeuropeerne. Vi blir for ærlige og skal være altfor pliktoppflyllende.
Nå må vi bli tøffere i spillestilen, og gjerne late som vi blir tatt litt hardere enn vi egentlig blir. Vi må lære oss å «spille» litt mer.

Sjokkåpnet

Dette gjorde Dunaferr i Nidarøhallen, og nettopp den taktikken gikk hjem for laget med både Andrea Farkas og Eszter Matefei på banen, sier Byåsen-kapteinen.

Byåsen sjokkåpnet - og hadde 7- 1 inne allerede etter snaue ti minutter.

- Vi overrasket nok ungarerne, spesielt med godt forsvarsspill, men vi visste at de ville komme tilbake. Da vi midtveis i 2. omgang gikk opp til 21- 15, hadde de sine beste spillere på benken. Et taktisk trekk. De fikk hvile en periode - før Dunaferr satte inn sluttspurten. Vi skulle gjerne hatt tre-fire mål å gå på før omkampen i Ungarn søndag. Men tross alt presterte vi årsbeste, sier veteranen.

Fotrapp Mogset

Byåsen hadde både Kari Solem og Kate Mogset endelig tilbake etter langvarige skadeavbrekk. Kate, som har vært borte fra håndballen i ti måneder med kneskade, imponerte - og skal ha mye av æren for at Byåsen klarte å dra fra til en seksmålsledelse etter 45 minutter.

- Kate er uhyre fotrapp. Det blir viktig å skape plass til henne i returkampen, mener Trine.

Ungarerne var uhyre dyktige på kontringer, særlig i 1. omgang.

Byåsen-keeper Annette Skotvoll, som reddet laget sitt fra et nederlag, ble ofte enslig svale mot flere Dunaferr-spillere.

- Vi gjør tekniske feil, og Dunaferr fikk for mange lette mål på såkalte halvkontra. Begge gangene vi ledet med seks mål, synes jeg at vi la oss litt bakpå i forsvar. Det straffet seg umiddelbart.

Men etter denne kampen vet vi at Dunaferr er et lag vi kan hamle opp med, også på bortebane, sier hun.
Trine legger til:

- Jeg har vært med på å tape med fem mål på hjemmebane i E-cupen, og vinne med fem mål på bortebane.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer