Snipp, snapp, RBK ute

Rosenborg bommet på sin første målsjanse, Juventus scoret på sin. Dermed er mesterliga-eventyret over for trønderne for denne gang. Juventus er klar for kvartfinale etter at Athletic Bilbao vant 1-0 mot Galatasaray.


IKKE GODE NOK: Jan Derek Sørensen og de andre Rosenborg-spillerne hadde ingen sjanse mot Juventus med Zinedine Zidane i spissen i kveld.

På dagens pressekonferanse poengterte RBK-trener Trond Sollied at Rosenborg måtte score på en av sine to første målsjanser for å få med seg poeng fra Torino. Rosenborgs første sjanse i dag var av den gigantiske typen, og kaptein Mini Jakobsen får muligens søvnløse netter etter opplevelsen i det 11. minutt.

En vakker RBK-overgang endte med at Runar Berg rullet ballen til en helt fri Mini på venstresiden. Alene med Juventus-keeper Angelo Peruzzi valgte han å lobbe istedenfor å skyte. Lobben var vakkert utført, ballen seilte forlokkende og arrogant over Peruzzi men brukte så lang tid på sin ferd til nettmaskene at Paolo Montero rakk fram og headet ballen til corner.

Hardt straffet
Fem minutter senere ble Rosenborg straffet akkurat så hardt som man blir i internasjonal fotball. Mini valgte å spille inn i midten i stedet for å ta med Morten Pedersen på venstrekanten.

Bent Inge Johnsen mistet ballen og Juventus satte full fart framover. Rosenborg-forsvaret hadde flere muligheter til å klarere, men ballen endte hos Nicola Amoruso på 16-meteren. Hans lompe ble en vakker pasning til Filippo Inzaghi som stakk fram og nettet sikkert på Jørn Jamtfall.

De regjerende italienske seriemesterne har slitt tungt denne sesongen og hadde ikke vunnet en fotballkamp siden 2. november.

Zidane styrte
Men mål har nå en tendens til å prege fotballkamper. Etter en åpning hvor Rosenborg vasset i gode overgangsmuligheter var det Juventus som overtok styringen.

Flere ganger regisserte Zinedine Zidane gode sjanser, og selvfølgelig var han involvert da hjemmelaget gikk opp til 2-0 foran de få frammøtte på enorme Stadio delle Alpi. Hans nydelige pasning lurte seg over luggen på Erik Hoftun. Amoruso rullet vakkert inn 2-0.

(NTB)