Snipp, snapp, snute - Ståle er ute

Europa-eventyret endte i et gjesp i London.

- DE BESTE GIKK VIDERE: Ståle Solbakken hadde ingen problemer med å innrømme at FCK ble slått ut av et bedre lag. Laget hans klarte seg bra på Stamford Bridge i kveld, men var sjanseløse etter 0-2 i hjemmekampen mot Chelsea. Foto: Sang Tan, AP/Scanpix
- DE BESTE GIKK VIDERE: Ståle Solbakken hadde ingen problemer med å innrømme at FCK ble slått ut av et bedre lag. Laget hans klarte seg bra på Stamford Bridge i kveld, men var sjanseløse etter 0-2 i hjemmekampen mot Chelsea. Foto: Sang Tan, AP/ScanpixVis mer

(Dagbladet): Chelsea - FC København 0-0, sammenlagt 2-0.

FCK har hatt en fantastisk reise gjennom Champions League, men i kveld var det bråstopp. Skjønt det var vel egentlig i Parken i første kamp det skar seg, da de tapte 0-2.

I kveld kom FCK hederlig fra det, selv om oppgjøret manglet den scoringen som kunne gjort det spennende. Til tross for en del sjanser, ble det aldri noen virkelig nerve i kampen.

- Det beste laget gikk videre, sier Solbakken til Viasat Fotball.

Best i høst Solbakken mener laget var på sitt beste da de møtte Barcelona i høst.

- Da kunne vi nok slått hvem som helst, men vi vet samtidig at over lang tid fungerer det ikke sånn. Chelsea var bedre enn oss.

Han kan likevel si seg godt fornøyd med det laget hans har vist på det aller øverste klubbnivået.

- Vi har lært at vi kan bruke ballen godt også på den internasjonala arenaen, vi trenger ikke bare forsvare oss. Vi har også lært at vi mangler den siste lille gjennombruddskraften, sier Solbakken.

Chelsea sløste Chelsea gikk også friskt ut for å sette et tidlig punktum i kveld, men sløste med de store sjansene.

Frank Lampard var først til å misse, Jurij Zjirkov gjorde det samme, og også Nicolas Anelka og Didier Drogba manglet presisjon foran mål.

NÆRMEST SCORING: Chelsea hadde flest sjanser, men Dame N'Doye kom nærmest scoring med sitt frispark i krysstanga. Foto: Sang Tan, AP/Scanpix
NÆRMEST SCORING: Chelsea hadde flest sjanser, men Dame N'Doye kom nærmest scoring med sitt frispark i krysstanga. Foto: Sang Tan, AP/Scanpix Vis mer

Aller nærmest scoring kom faktisk FCK, da Dame N'Doye skjøt et frispark i krysstanga i første omgang. Petr Cech var på vei mot det andre hjørnet, og hadde ikke hatt en sjanse om ballen hadde gått noen få centimeter lengre til høyre.

Det gjorde den ikke, og stort mer klarte ikke FC København å skape på Stamford Bridge.

25 avslutninger Chelsea fortsatte å sløse med muligheter. Fernando Torres slapp inn mot slutten, men klarte heller ikke å gjøre noe med de to nullene på måltavla.

Totalt vant Chelsea avslutnings-statistikken 25-8.

Men Solbakkens gutter har tross alt gjort den beste skandinaviske Champions League-prestasjonen på mange, mange år.

Kampens norske dommer Svein Oddvar Moen og hans assistenter kom også godt fra oppgjøret uten å gjøre store feil.