Snipp, snapp, snute

Det ble tidenes nedtur for de norske håndballjentene. For første gang på 19 år blir det ikke OL-spill på de norske jentene.

NORGE - SPANIA 26-27VM har på ingen måte vært en seiersmarsj for de norske jentene. Den første kampen mot Ukraina har hjemsøkt det norske laget, og kampen om 5.plassen ble en dårlig erstatning for en VM-finale.

Men kampen var viktig siden den også var en mulighet til å kvalifisere seg til OL neste sommer. Men den første omgangen ga lite håp om fremtidige triumfer i OL.

Spania bød på kraftig motstand, først og fremst på grunn av slurvete angrepsspill. Den første omgangen endte uavgjort 14-14.

Etter pause var det fortsatt store problemer i angrep, men takket være storspill av Cecilie Leganger klarte de norske jentene å holde seg inne i kampen. Stjernespilleren Berit Hynne hadde et par gode scoringer fra vingen, og sørget for å holde angrepsmoralen oppe. Men spanjolene kom tilbake gang på gang og det så ganske mørkt ut åtte minutter før kampslutt.

Else Marte Sørlies scoring fem minutter før slutt ga Norge en ettmålsledelse, som ble utlignet kort tid etter. Utvisningen av Katja Nyberg et par minutter før slutt ble skjebnessvanger. Tonje Larsen klarte å kjempe seg til straffe rundt tre minutter før slutt. Straffe til Spania to minutter før slutt ble den endelige spikeren i OL-kista.

- Det er et kjempenederlag, vi spiller nesten alle kampene helt jevnt. Vi spilte nesten jevnt i dag også, men de var smartere enn oss, sa Marit Breivik etter kampen.

Hun tar selvkritikk for lederstilen etter at laget er ute av VM og OL.
- Jeg er enig i at førstekampen burde vært vunnet. Jeg har ventet på den peppern i dag uansett om vi gikk til OL eller ikke. Min lederstil har vært å gi stor tillit til spillerne. Det er mulig jeg har overvurdert den tilliten.

- Vi er selvfølgelig veldig skuffa over oss sjøl. Det er bare oss sjøl det står på. Vi slipper inn for mange mål og får ikke god nok uttelling, sa en tårevåt Gro Hammerseng etter kampen.

OL blir en trist affære for de norske håndballjentene.

- For oss blir det helt jævlig, sa en skuffet lagkaptein. Vil ikek ta stilling til sin jobb for landslaget

PÅ TRYNET: Elisabeth Hilmo og det norske laget tapte mot Spania. Dermed er de ute av både VM og OL.