Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Snipp, snapp, snute...

Så var tidenes eventyr for norsk herrehåndball ute.

Vi fulgte kampen live

(Dagbladet.no) Norge - Spania 24-31:

- Science fiction, kalte Norges kaptein Glenn Solberg tanken på at Norge skulle avansere fra mellomspillet.

Etter kveldens bånntriste kamp, hvor Spania i store perioder herjet med de norske guttene, innså Solberg at Norge godt kunne trengt hjelp fra en superhelt eller to for å gå videre.

- Dette var utrolig dårlig. Nå er jeg skuffa, nå, sier Glenn Solberg til TV2 etter kampslutt, men legger til at de helt klart vil reise seg til kampen mot Russland.

- Svart bakover

I dag var det lite som gikk veien. Vi brant straffer, og bommet på hundreprosent-sjanser. 

Spanjolene gjorde derimot alt riktig. De scoret, spilte hverandre gode og koste seg på banen.

HADDE IKKE DAGEN: Alberto Entrerrios og Spania ble minst ett nummer for store for Preben Vildalen og Norge. FOTO: SCANPIX/EPA
HADDE IKKE DAGEN: Alberto Entrerrios og Spania ble minst ett nummer for store for Preben Vildalen og Norge. FOTO: SCANPIX/EPA Vis mer

- De har det beste mannskapet, og vi måtte være helt på topp for å ha en sjanse. Men i dag er det mange av spillerne som er utafor, sier Pettersen til TV2.

Det var første gang i dette mesterskapet at Pettersen virkelig trodde på norsk seier før kampen. Det skulle han kanskje ikke gjort?

- Jeg var ganske sikker, og det bekymrer meg litt. Men spiller vi dårlig i forsvar vinner vi ikke kamper, og i dag var det svart bakover, sier Pettersen til TV2.

Kollaps

Johnny Jensen fikk tre utvisninger og endte på tribunen. Da mistet laget også sin beste forsvarsspiller.

- Dette var en kollaps, og jeg vet ikke helt hva som skjer, sier Johnny Jensen til TV2.

- Vi kommer sjevt ut, men roter i forsvar. Vi gjør mye feil og klarer ikke å hente oss inn. De var utrolig gode, fortsetter han.

En av turneringens aller største norske spillere, Steinar Ege, ble totalt satt i skyggen av sin glimrende spanske kollega José Javier Hombrados.

- Vi ble kort og godt skutt senk i perioder. Dessuten vi ble kjørt over da de snudde mot slutten av 1. omgang, sier keeperen til NTB.

Russland neste

Men sett under ett har Gunnar Pettersens gutter selvsagt all grunn til å slå seg på brystet over innsatsen i VM.

Med høye TV-seertall og storspill mot særlig Sverige og Kroatia kan vi definitivt snakke om et gjennombrudd for norsk herrehåndball som bred publikumsidrett.

Norge skal nå spille kvalifiseringskamp mot Russland, som enten vil gi oss 7. eller 8. plass i VM.

Dagbladet.no kommer tilbake med mer.

TUNG KAMP: Kristian Kjelling fikk lite til mot et kompakt og godt spansk forsvar.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media