Snipp, snapp, ute

MINSK (Dagbladet): Hviterussland- Norge 2- 1. Glem flaks og uflaks, glem alle små marginer og syt i hvert fall ikke over straffesparket vi ikke fikk. For sjøl om Nils Johan Semb ble så forbannet at han sparket stolsetet sitt i filler, er det bare én grunn til at Norge er ute av VM-kvaliken: Vi er for dårlige.

Og du så det på John Carew der han ruslet i ensomheten på Olympiastadion i går kveld. Kvelden som skulle tenne det nye VM-håpet, endte med tap tre minutter på overtid. Og det finnes ingen unnskyldninger - vi har ikke hatt mye uflaks.

Fem kamper inn i VM-kvaliken er vi kjørt av fordi vi ikke kan bedre.

- Jeg er forberedt på mye pepper, sier Nils Johan Semb.

- Likevel mener jeg at jeg er den rette mannen til å trene Norge videre. For jeg er sikker på at at vi kan bygge opp et nytt storlag fram mot EM 2004 og VM 2006.

- Jeg skal bruke tida fram mot Bulgaria-kampen til å ta en beslutning.

Norge i motflyt

Men hvordan forklarer Semb den nitriste tabellsituasjonen? Hvordan forklarer han tallene som står der som et gufs fra fortida? Og hva har han tenkt å gjøre? Hvis han fortsetter?

- Vi har hatt motflyt gjennom hele kvaliken, sier Nils Johan Semb. - Og det går på manglende dyktighet - klart det gjør det. Men jeg tror fortsatt på det vi driver med. Vi trenger bare mer tid, mer internasjonal erfaring og mer samhandling.

Sinte og triste norske fotballsupportere som satt hjemme og så på TV var ikke i stand til å se en eneste positiv ting i går kveld. Jeg skjønner dem godt - veldig godt. Men Nils Johan Semb, sjøl om han følte seg veldig utafor, klarte det.

Av den enkle grunn at han er pukka nødt til det.

- Vi har vært forberedt på det som har skjedd, sier han til Dagbladet. - Alle nasjoner får en smell - det kommer ei tid da det stopper opp. Og sjøl om vi selvfølgelig gjerne skulle vært med i VM neste sommer så er det kanskje bra at vi nå har fått oss en på trynet.

- Slik at vi skjønner at vi må forbedre oss i alle ledd og på alle arenaer.

Til ingen nytte

Notatene fra det endelige nederlaget forteller meg at det tok 37 minutter før vi fyrte av det første skuddet mot hviterussernes mål. Det kom fra Ole Gunnar Solskjær og var veldig høyt og veldig utafor. Men så - helt plutselig - skapte vi to kjempesjanser.

Til ingen nytte.

- Vi hadde problemer de første 25 minuttene sier, Semb. - Vi ble løpt over på midten. Men vi fikk justert, og det bedret seg. Etter pause hadde vi sjanser og trøkk nok til å vinne.

Hviterusslands 1- 0 kom som en følge av at Vidar Riseth ble sendt inn i hjemmelagets bakrom av Ole Gunnar Solskjær. Da Hviterussland kontret lå høyresida vår åpen. Og da ballen lå i mål - fordi ingen hadde skjøvet over og tettet rommet - hadde Riseth akkurat passert midtstreken.

Uflaks? Nei! Udyktighet? Ja!

Ikke tilfeldigheter

Ole Gunnar Solskjærs utlikning var et prakteksemplar av et mål. Og det tente et håp. Til ingen nytte. For sjøl om sjansene kom, fikk vi ingen mål. Det var alltid noen centimeter som manglet.

- Fotball er tilfeldighetenes spill, sier Nils Johan Semb. - Men det er klart vi hadde gjort det bedre med større dyktighet.

Neste gang Norge spiller landskamp, kommer Bulgaria til Ullevaal for å øve. Før VM-kvaliken er over, skal vi til Ukraina, Polen og Armenia. Og først om 17 måneder - når EM-kvaliken for Portugal 2004 begynner i september 2002 - blir det spennende igjen.

I går kveld virket det som et lysår fram i tid.

UTSLÅTT: John Carew, må bittert konstatere at VM-drømmen er over for denne gang.
UTSLÅTT: - Vi har vært forberedt på det som har skjedd. Alle nasjoner får en smell - det kommer ei tid da det stopper opp, sier Semb.
UTSLÅTT: - Jeg burde scoret mer enn en gang. Jeg tar ansvaret for det, sier Ole Gunnar Solskjær.