Snipp, snaps, snute så var danskene ute

Bakrommets utsendte er med på VM i pub. Han byttet i går navn for anledningen til Carlsberg. Det skulle han angre gin og bittert på.

PUH. Endelig er det slutt med å pimpe dansk brygg under dette VM i pubisme. Nå satser vi på den brasilianske drinken Caipirinha , en stiv strak meksikaner eller et glass med melk. Dette med tanke på at Norge og landslaget sitter hjemme uten gratis tv-bilder.

RUS BRITANNIA. Her borte i går gikk det unna over hele øyriket. Ikke et skjenkested hadde en promille med respekt for skadevirkningene av alkohol da England brukte noen minutter på å sende danskene hjem som mør hakkebøf med trist løg.

Riktignok hadde danskene ballen det meste av tida, men DAVID BECKHAM, MICHAEL OWEN, EMILE HESKEY og en meget god NICKY BUTT viste en voldsom effektivitet.

The Daily Mirror hadde i går hele førstesida med et bilde av en kjent ølboks der Owen var innmontert: «Probably the best striker in the world?» Snakk om å få gratisreklame verdt millioner. Mirror er ingen småtass med to millioner i opplag.

GARY LINKER. Alan Hansen, Lineker og Ian Wright sto med henda over hodet i jubel i studio da Rio Ferdinand headet via kløna Sørensen fra Sunderland etter få minutter. På den lokale pub, New Inn, var det ikke rom for en eneste cola. Folk ropte så høyt og ukontrollert at de lavtflygende svalene ble forvirret. De stakk opp i høyden. Rett etterpå falt da også de første solregndråpene. England 1 - Gammel dansk 0. Det skulle bli mer.

CARLSBERG. Vi hadde for anledningen foretatt et ad hoc-navnebytte i solidaritet med våre skandinaviske naboer, det skulle vise seg å bli fatalt. Vi blir garantert innklagd for brudd på reklameforskriftene, til det må vi si: tuborg eller not tuborg?

- Drikker du dansk øl, nei fy og fy. Spytt det ut, sa Matthew som vi har blitt kjent med.

Men, vi hadde det ikke verre enn «the great dane» PETER SCHMEICHEL. Han var også Linekers gjest i studio.

- Jeg er skuffet over at vi er utslått, men det virket som om vi var for nervøse før denne kampen. Nå som England vant så komfortabelt håper og tror jeg England skal gå hele veien og vinne VM, sa Peter.

Han fikk applaus fra team Lineker & Hansen. Begge de to sistnevnte mener Belgia vinner over Brasil. Hvorfor? Jo, da vinner England førstkommende fredag mot Belgia i kvartfinalen, og er klare for semien.

LONDON . Ikke en restaurant, kafé, butikk eller supermarked unngikk senskader under kampen i går. Det var storskjermer satt opp overalt, ute og inne. Via en sikker kilde - som var innom et supermarked- fikk vi høre dette:

- Kjære kunder og ansatte, vi vil nå få opplyse dere om at Emile Heskey nettopp har scoret for England, som leder 3- 0 over Danmark. Dette var meldingen over høyttaleranlegget med sedvanlig tørr kontorstemme.

To timer før kampstart avsluttet BBC morgenmagasinet med nyheter. Følgende kommentar kom fra de to seriøse opplesere av typen Einar Lunde og Nina Owing. Begge med knyttede never og blikket inn i kamera: - Come on England, come on.

IRSK . I dag er det Irlands tur til å vise at de er grønnere enn danskene og at Damien Duff muligens er verdens beste når han har ballen i beina. Vi gleder oss til igjen å snakke flytende Guinness.

PÅ PUB: Fulle av engelsk øl og fotballglede etter 3-0 over Danmark.