- Snø er pent

Spania-sjef Iñaki Saez ser ikke svart på det selv om det var hvitt utenfor vinduet hans i dag morges.

Landslagssjef Saez var forberedt på snø, selv om han håpet å slippe den da han kom til et tørt Norge i går kveld. Men i dag måtte han svare på spørsmål om det norske novemberværet gang på gang.

- Vi vet ikke hvordan det eventuelt vil påvirke spillet, men det er i alle fall pent å se på, smilte han på dagens pressekonferanse.

Han tror heller ikke det er noe i sportsavisa AS' påstander om at undervarmen på Ullevaal blir slått av for å gjøre forholdene mest mulig «norske» og dermed kultne for Spania.

Fair play

- Jeg tror ikke de slår av varmen. Jeg regner med at nordmennene driver med fair play. Dessuten vil en dårlig bane gjøre det vanskelig for begge lag.

Saez innrømmer at spillerne hans ikke er så vant til kulde, men han tror ikke lav temperatur i seg selv er noe problem så lenge det ikke ligger snø på banen. Får meteorologene rett, blir det også gode fotballforhold på Ullevaal i morgen.

- Men det ser ut som norske journalister er veldig opptatt av været, sier landslagssjefen.

Erfaring med snø

Heller ikke spillerne lar seg sjokkere av snøen som falt i dag. Midtbanespiller David Albelda (28) sier også at de var forberedt på at Norge faktisk er litt annerledes enn Spania på denne tida av året.

- Det er november. Jeg tror det er vanlig at det er slik her da, sier Valencia-spilleren litt spørrende.

Han forteller også at flere av de rutinerte spillerne i den spanske troppen har spilt kvalifiseringskamper og europacup på vanskelig forhold i Russland, Norge og Manchester før. Denne erfaringen vil de forsøke å «smitte» sine yngre lagkamerater med.

Barcelona-forsvareren Carles Puyol (25) har ikke spilt på snø før, men tror heller ikke at han skal få sjansen til det i morgen heller.

- Det er varmeanlegg i gresset, og er det likevel dårlige forhold går det ut over begge lag, sier han.

Collina er god

Mens det norske pressekorpset håpet at de spanske spillerne fryktet snøen, virker de spanske journalister mer redd for at kampens dommer Pierluigi Collina skal tillate for mye tøft spill. Heller ikke dette skremmer Iñaki Saez nevneverdig.

- Collina er veldig flink. Vi har ingen bekymringer for dommeren, sier treneren.

- Collina er den beste dommeren vi kan få, sier Carles Puyol.

Som alle andre fotballtrenere sier også Saez at laget hans går på banen for å score mål, selv om 0-0 i morgen betyr EM-sluttspill til sommeren for Spania.

- Jeg er alltid optimist. Det kan skje at vi taper, men jeg kan ikke tenke slik, sier han.

- Kan ikke tape

Valencia-stopper César Martmn (26) er hentet inn i troppen mot Norge på grunn av hodestyrke. Han tør også knapt å tenke på tap, men spekulerer litt i hva det vil bety.

- Vi er sikre på å vinne. Vi kan ikke la forholdene få noen betydning for spillet vårt, og vi har ingen unnskyldning for å tape. Vi vet hvor mye som står på spill, sier han.

Albelda bruker ord som katastrofe og kaos om hvordan et eventuelt tap vil mottas i hjemlandet. Carles Puyol vet at resultatet i morgen kan gjør dem til enten skurker eller helter i spansk presse.

- Taper vi, er vi en fiasko. Vinner vi, gjør dere oss vel til EM-favoritter, smilte han til de spanske journalistene.

PENT: Iñaki Sáez opplevde hvitt, norsk novemberføre i dag. Han synes det er pent å se på, men ser helst at Ullevaal-matta er grønn i morgen kveld.