Snø truer Tour of Norway. Ga opp brøyting tre dager før start

Er det mulig å arrangere sykkelritt her?

UFREMKOMMERLIG: Veien mellom Tuddal og Svineroi ble stengt tirsdag formiddag. Fredag kommer Tour of Norway hit. FOTO: Asbjørn Torgersen, Rjukan Arbeiderblad
UFREMKOMMERLIG: Veien mellom Tuddal og Svineroi ble stengt tirsdag formiddag. Fredag kommer Tour of Norway hit. FOTO: Asbjørn Torgersen, Rjukan Arbeiderblad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Fra Telemark meldes det om kraftig snøfall noen få dager før starten av etapperittet Tour of Norway.

- Det er et kraftig uvær på fjellet. Mye snø i kombinasjon med mye vind, gjør at det har bygget seg opp store fonner. Foreløpig har vi gitt opp brøytinga på stedet. Det faller like mye inn i veibanen så fort man har brøytet, sier trafikkoperatør ved Vegtrafikksentralen, Arne Kleiv til Varden.

Tøffe forhold procycling.no har mottatt et bilde fra bommen med Svineroi fra i formiddag. Et lag av is og snø på asfalten gjør det umulig å ta seg fram der i hvert fall i dag.

Tirsdag ble fylkesvei 365 mellom Tuddal og Svineroi stengt for trafikk. Den samme traseen skal Alexander Kristoff, Edvald Boasson Hagen og de andre proffsyklistene etter planen kjøre fredag ettermiddag.

Sikkerhetssjef Bjørn Erik Tuv forteller at man har lagt planer for en alternativ rute om det ikke går an å ta seg fra Skien til Rjukan.

- Været får vi ikke gjort noe med, men vi håper i det lengste. Alternativt kjører vi rundt ved Tinnsjøen og Gransherad. Men vi håpet jo at fredagens skulle dreie seg om sol og snø på Gaustadtoppen, med høye brøytekanter rundt. Helt siden vi planla denne løypa i fjor høst, visste vi at dette kunne bli et problem. Vanligvis åpner denne veien i starten av mai, men det kan også falle snø i juni. Alt vi kan gjøre nå er å vente, sier Tuv til procycling.no. Sitter langt inne - Hvem tar avgjørelsen om det er forsvarlig å sykle der fredag?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer