Snøbrettstjerner vurderer VM-boikott

Snøbrettstjernene Daniel Franck og Stine Brun Kjeldaas vurderer å boikotte FIS-VM på grunn av skandaløse forhold.

De to norske favorittene retter kraftig kritikk mot VM-arrangøren i italienske Madonna di Campiglio, ifølge VG Nett. Byggingen av pipen, der det skal kjøres finale i FIS-VM i snøbrett lørdag, kom meget sent i gang. I går slapp utøverne for første gang til, og dommen fra de norske er knusende:

- Det er faktisk den dårligste pipen vi har kjørt i år. Irriterende, den holder ikke mål, sier Daniel Franck.

Vurderer boikott

Han vil nå vente og se hva de andre utøverne bestemmer seg for, men hvis flertallet boikotter konkurransen vil også Franck gjøre det.

Stine Brun Kjeldaas skulle kjøre inn et nytt «run», men skjønte raskt at det var umulig i den myke, trege pipen.

- Jeg håper de klarer å gjøre noe til fredag kveld, for ellers tror jeg det er mange som ikke har lyst til å stille i det hele tatt, sier hun.

I dag skulle det etter planen være trening klokken ni, men denne ble utsatt på grunn av de rådende forhold. VM-deltagerne har derfor begynt å diskutere om de skal boikotte rennet.

Arrangøren har et enormt press på seg. Kilder i miljøet hevder FIS truer med å utelukke Madonna di Campiglio fra framtidige verdenscuprenn i alpint dersom forholdene ikke blir gode nok under snøbrett-VM. Det kan bety slutten på en av de største slalåmklassikerne i alpinsirkuset.

(NTB)