PUBLIKUMSHELT: «Snøleoparden» Kwame Nkrumah-Acheampong er blitt en publikumshelt i alpinløypene i Whistler. Foto: Mike Segar, SCANPIX/Reuters
PUBLIKUMSHELT: «Snøleoparden» Kwame Nkrumah-Acheampong er blitt en publikumshelt i alpinløypene i Whistler. Foto: Mike Segar, SCANPIX/ReutersVis mer

«Snøleoparden» hyllet som en helt etter OL-slalåmen

- Jeg er ikke sist, og det er fantastisk, sier Kwame Nkrumah-Acheampong.

|||En av OLs yndlinger mottok vill jubel da han nådde målstreken uskadd etter slalåmen lørdag. Ghanas snøleopard tok det rolig på veien.

Ghanas alpinist Kwame Nkrumah-Acheampong, også kalt snøleoparden, kom seg helskinnet ned. Hele 45 løpere kjørte ut i førsteomgangen.

- På seks år har jeg gått fra ikke noe til OL. Jeg har ingen planer om å bli helt sist, sa han til avisen The Province for noen dager siden.

Lørdag kom han inn vel 43 sekunder bak OL-mester Giuliano Razzoli etter to omganger. Og helt riktig: Han hadde én mann bak seg. Det var albaneren Erjon Tola.

- Jeg er ikke sist, og det er fantastisk. Det var mitt hovedmål. Nå er jobben gjort, og jeg kan reise hjem og slappe av, sa han.

35-åringen fra Ghana er blitt en kjæledegge i Whistler. Sammen med kona og sønnen tuslet han ofte rundt i sentrum. Et yndet fotoobjekt har familien også blitt.

(NTB)