Snømangel truer Frodes OL-drøm

Avlysningen av neste helgs åpningsrenn på Beitostølen kan ha satt en endelig stopper for Frode Andresens drøm om femmila i OL.

Snømangelen i helga var en kraftig strek i regninga for Frode Andresen. Hans håp om å få gå femmila i OL ble kraftig svekket etter avlysningen.

-  Det er bare sånn det er, været får man ikke gjort så mye med, sier Frode Andresen til Dagbladet.

Nå blir det tøft

Han skulle gå langrennet på Beitostølen for å kvalifisere seg til å gå verdenscupen i langrenn denne sesongen. Verdenscup må han ha gått for å være aktuell blant de som skal gå 50-kilometeren i friteknikk under OL. Nå kan det bli svært tøft for Andresen å klare å kvalifisere seg til verdenscup i langrenn samtidig som han skal gå verdenscupen i skiskyting.

Må velge Norgescup

Det rennet går samtidig som skiskytternes verdenscuprenn i Ruhpolding, men er ikke det eneste langrennet Andresen må prioritere for å få gå i OL. I verste fall må han også prioritere Norgescuprenn eller skandinavisk cup i langrenn over verdenscupen i skiskyting bare for å komme dit.

-  Det blir ren prioritering, og veldig tøft for han. Men i utgangspunktet bør han være kvalifisert til å gå verdenscuprennet i Val Di Fiemme (14. januar) om han skal ha mulighet. Det er det lengste rennet i friteknikk før OL og vil bli avgjørende i forhold til uttaket, forteller landslagssjef i langrenn Krister Sørgård.

Ikke aktuelt

Selv innser Andresen at det nærmest blir umulig etter avlysningen på Beitostølen.

-  Det er ikke aktuelt for meg å droppe kvalitetsrenn i verdenscupen i skiskyting for å gå Norgescup på ski. Om sesongen skal bli bra er jeg avhengig av å få kvalitetsrenn og de høydeoppholdene vi har lagt opp til, sier Andresen, som reiste opp til Beitostølen i går kveld.

-  Det som fra før så vanskelig ut, er blitt enda verre med denne avlysningen. Men ingenting er umulig, sier Andresen, som nok i det stille håper langrennsledelsen vil fire litt på kravene sine.

For Andresen har stor tro på at han vil hevde seg godt på femmila i OL-løypene.

-  Jeg tror utvilsomt det ville vært en bra greie. I februar vil jeg være i god form, løypene er tøffe og det passer meg bra, sier Andresen.

Bedre odds for Berger

Også skiskytter Lars Berger har et mål om å få gå både langrenn og skiskyting i OL, men hans vei ser litt lettere ut enn Andresens.

Bakgrunnen for det er Bergers sterke resultater i langrenn sist vinter.

-  Lars har vi lagt en plan for, jeg satte meg ned sammen med han og Roger før vi dro fra Italia, og ble enige om et slags opplegg, forteller langrennstrener Krister Sørgård, som ikke vil si for mye om planene, men røper at han har en plan B for Berger nå som åpningsrennene på Beitostølen er avlyst.

Klarert

-  Lars kan jeg ta inn på skjønn til en etappe på stafetten helga etter dersom ikke verdenscupåpning på Beitostølen også blir avlyst. Da vil han være klar til å gå verdenscup, det har jeg allerede klarert med Roger. Dermed vil Lars være klar til å kunne gå verdenscup, forklarer Sørgård.

AVLYST: Skiskytter Frode Andresen i vakre snøforhold i vinter. Nå er neste helgs langrennssåpning på Beitostølen avlyst - og da også trolig Andresens femmils-drøm iTorino.