Snømenn tilbake i Tippeligaen

TROMSØ (Dagbladet): Bjørn Johansen (34) dro hjem til Tromsø for å spille klubben i sitt hjerte tilbake blant de beste. I går vant «Bummen» snøballkampen - og var ishavsbyens gladeste mann.

- Jeg kjenner den gode følelsen fra lilletåa og helt opp til ørene. Jeg føler en enorm glede, sa veteranen da opprykket var i boks.

Han dundret sjøl inn TILs første mål - før tette snøbyger fra Balsfjorden gjorde at spillerne glei som Bambi på isen. Men sånn kan fotball være nord for polarsirkelen i oktober.

- I 1. omgang, mens det ennå var mulig å spille fotball, viste vi ferdigheter på et klart høyere nivå enn Aalesund, mener han.

Fortsetter

For et år siden kom han hjem fra Helsingborg for å bli spillende assistenttrener.

- Jeg er grepet av stunden og akkurat nå føles dette som det største jeg har vært med på i TIL-trøya, cupmesterskapet i 96 inkludert. Opprykk på hjemmebane er stort.

- Målet nå er å bli blant de seks beste i 2003, sier han.

Men da må TIL ha forsterkninger - mener veteranen som debuterte for TILs A-lag allerede i 1987.

- Førsteelleveren må styrkes med tre eller fire spillere - i alle lagdeler, sier Bummen, som tar to nye år på TIL's midtbane.

Heiet fram

Nordlendinger har sjelden hatt et hjertelig forhold til sunnmøringer, slik også skuespiller Kristian Figenschow minnet om før kampstart:

- Dæm har jo lurt fra oss fesken vårres i mange hundre år.

Men forfatteren Agnar Mykle pekte på at nordlendingen «kan slå sunnmøringen i kapproing, men da må det det stå kvinnfolk i fjæra og heier».

I går var det fotball, ikke kapproing, det dreide seg om. Og et hjemmelag som ble heiet fram av både kvinnfolk og mannfolk - 5000 supportere merket knapt at vinteren for alvor satte inn akkurat da opprykksdramaet i 1. divisjon skulle avgjøres.

- De som påstår at fotball ikke betyr noe for denne byen, tar grundig feil. Dette var en folkefest uten like, sa TIL-trener Trond Johansen, som gråt av glede da fløyta gikk og sjampanjen fløt i TIL-garderoben.

Rett på fest

- I 29 kamper har vi vært i forsvarsposisjon. Jeg gleder meg kolossalt til å lede denne gjengen i angrepsposisjon - mot Viking og RBK, sier Trond Johansen.

«Bulldoserfotball». Det er merkelappen trenerkollega Ivar Morten Normark har satt på Aalesunds spillestil I går hadde bulldoseren startvansker i kulda - helt til Hans Jørgen Andersen dundret inn en vakker redusering med det eneste reine treffet på ballen i 2. omgang.

Da kunne man nesten høre snøfnuggene falle på Alfheim-matta. Det var 10 minutter igjen, og «Gutan» beinet ballen bort i panikk.

- Vi tapte for divisjonens beste lag. Nå er det én ting som gjelder. Det er å slå følge med TIL opp. Slår vi Sandefjord hjemme i neste kamp, blir det folkefest på Kråkmyra, sier Normark.

Men i går var det Tromsø som feiret.

SNØMENN i EKSTASE: Det snør, det snør, tiddeli-Bummen. Her jubler Bjørn «Bummen» Johansen i snøkovet - etter at Ole Andreas Nilsen (med ryggen til) har bredsidet inn 2- 0 . TIL er sikret eliteseriespill neste år, uansett utfall i siste kamp i Haugesund neste helg. - Vi har mange lovende unggutter, og rykker ikke opp for å bli kasteball, sier Bummen.