Snooker-verdensmester lovte å tape for 300 000 euro

John Higgins (34) avslørt av skjulte kameraer.

I TRØBBEL: Den skotske snooker-verdensmesteren John Higgins blir avslørt som kampfikser av News of The World.Foto: SCANPIX/AFP/ JAMES BAYLIS
I TRØBBEL: Den skotske snooker-verdensmesteren John Higgins blir avslørt som kampfikser av News of The World.Foto: SCANPIX/AFP/ JAMES BAYLIS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Den tredobbelte snooker-verdensmesteren John Higgins er på forsiden av ultra-tabloiden News of The World i dag, beskyldt for å ha tilbudt å tape med vilje for penger.

Avisas skjulte kameraer avslører Higgins og agent Pat Mooney, i det de to tilbyr reportere, som har utgitt seg for å være forretningsmenn, å tape fire partier mot en betaling på 300 000 euro, eller rundt 2,3 millioner kroner.

- Det er lett, lett, sier Higgins, når «forretningsmennene» lurer på hvordan han skal klare å feike nederlag.

- Det er ingen risiko, man trenger ikke engang å gjøre noen feil. Man kan bomme. Det jeg lurer på er hvordan jeg skal klare å forklare at 300 000 euro dukker opp, sier verdensmesteren, som så lufter en idé om å få pengene utbetalt som lån på en eiendom han eier i Spania.

Styremedlem
Ifølge News of The World er det agent Pat Mooney som har avtalt møtet mellom Higgins og de forkledde journalistene, og heller ikke Mooney er noen hvem som helst i snooker-verdenen.

Higgins' agent er nemlig også styremedlem i World Professional Snooker and Billiards Association (WPBSA), blant annet med ansvar for å overvåke at det ikke blir brutt noen regler i spillet.

Styreformann Barry Hearn sies å være sjokkert over Mooney og Higgins' oppførsel.

- Mooney er en av direktør-kollegene mine i WPBSA, jeg er helt satt ut, sier Hearn.

- Han er en person jeg jobber tett med, for å forynge og blåse liv i snooker-sporten. Han har mye ansvar. Dersom disse beskyldningene mot verdensmester John Higgins og Mooney er riktige, er det svært alvorlig og et enormt slag for snookers integritet, sier styreformannen.

Ifølge Sky News søndag ettermiddag er Higgins nå suspendert fra alle turneringer, mens Mooney har trukket seg fra sitt verv i snooker-forbundet.

Skremmende omstendigheter
Verdensmesterens agent på sin side forsvarer seg med at han følte seg utrygg i Kiev, der møtet med News of The World-journalistene fant sted, og hevder han fryktet de snakket med russisk mafia.

- Du aner ikke hvordan omstendighetene var der, derfor har jeg ingen kommentar, sier Mooney ifølge Daily Telegraph.

- Men vi fryktet oppriktig for sikkerheten vår. I den situasjonen var vi bare glade for at vi var i stand til å forlate landet, sier han.

Skotske John Higgins ble verdensmester i 1998, 2007 og 2009, og har vunnet 20 rankingturneringer.

Journalisten som har skrevet News of The World-saken er Mazher Mahmood, som ifølge NTB tidligere har brukt forkledninger og falsk identitet for å lage avsløringer om idrettskjendiser som Sven-Göran Eriksson og Joe Calzaghe.

Les også: Snooker er et spill fylt av taktikk, etikette og klasse. Snooker-eliten er ikke alltid like sofistikert.
Les også: Snooker-sportens verstinger.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer