Snookerstjerne frikjent for kampfiksing

Men John Higgins må likevel sone seks måneders utestengelse.

UTESTENGT: Tabloidavisen News of the World avslørte i vår at John Higgins hadde mottatt bestikkelser for å tape kamper. Forbundet har frikjent ham for de alvorligste anklagene, men Higgins må likevel sone utestengelse for sin rolle i skandalen.Foto: SCANPIX/AFP/CARL COURT
UTESTENGT: Tabloidavisen News of the World avslørte i vår at John Higgins hadde mottatt bestikkelser for å tape kamper. Forbundet har frikjent ham for de alvorligste anklagene, men Higgins må likevel sone utestengelse for sin rolle i skandalen.Foto: SCANPIX/AFP/CARL COURTVis mer

||| John Higgins, verdensener i snooker, er frikjent for korrupsjon og kampfiksing, men må likevel sone seks måneders utestengelse.

Tabloidavisen News of the World avslørte i vår at Higgins hadde mottatt bestikkelser for å tape kamper.

I en høring i Forbundet for profesjonell biljard og snooker (WPBSA) fortalte briten at han følte seg truet til å ta imot penger. News of the World la fram en video av Higgins og hans manager Pat Mooney der de tilsynelatende gikk med på å tape kamper.

Selv om tiltalen om korrupsjon og kampfiksing frafalt, innrømmet Higgins at han med vilje så ut til å gå med på å bryte regelverket og at han skulle ha varslet saken til WPBSA.

Han er derfor blitt utestengt i seks måneder og ilagt en bot på 75.000 pund (715.000 kroner). Utestengelsen går ut i november siden han først ble suspendert i mai.

Pat Mooney er utestengt fra snookersporten på livstid.

(NTB)