SNOOP VIL INN I CELTIC: Snoop Dogg - eller reggea-artisten Snoop Lion som han poserer som her - under en FIFA 13-turnering, er Celtic-supporter og hevder han kunne tenke seg å kjøpe seg en plass i klubbens styre. Foto: NEILSON BARNARD / GETTY IMAGES / AFP / NTB SCANPIX
SNOOP VIL INN I CELTIC: Snoop Dogg - eller reggea-artisten Snoop Lion som han poserer som her - under en FIFA 13-turnering, er Celtic-supporter og hevder han kunne tenke seg å kjøpe seg en plass i klubbens styre. Foto: NEILSON BARNARD / GETTY IMAGES / AFP / NTB SCANPIXVis mer

Snoop Dogg vil kjøpe seg inn i Celtic-styret

Og akter å tilby «my boy» Beckham kontrakt.


(Dagbladet): Det var lett å la seg sjarmere av innsatsen, prestasjonen og atmosfæren på Celtic Park da skottene slo selveste Barcelona i Champions League nylig.

Det gjorde også rapperen Snoop Dogg. I alle fall om vi skal tro et intervju publisert av den skotske avisa Daily Records søndagsutgave Sunday Mail. Der hevder han at han ser for seg en rolle i styret i Celtic.

- Jeg fikk ikke med meg hele Barcelona-kampen, men jeg så høydepunktene. Jeg vet at Barcelona er et stort lag, og dette viser at Celtic er noe stort også. Jeg ser hvor sterk lidenskap Celtic-supporterne har for laget sitt, og jeg kan se for meg å investere dersom noen i styret ønsker å selge, sier Snoop.

Artisten, som den siste tida har kalt seg Snoop Lion og laget reggae, har vært Celtic-supporter siden han ble fotografert i en Celtic-drakt i 2005, skriver avisa.

Samaras-fan For tida er det greske Georgios Samaras som er favoritten. Det er også verdt å merke seg at Snoop, som en ekte supporter, sier «vi» om laget sitt.

FAVORITTEN: Snoops favorittspiller på Celtic er grekeren Georgios Samaras, her i duell med Barcelona-backen Dani Alves på Celtic Park for to uker siden. Foto: IAN MACNICOL / AFP / NTB SCANPIX
FAVORITTEN: Snoops favorittspiller på Celtic er grekeren Georgios Samaras, her i duell med Barcelona-backen Dani Alves på Celtic Park for to uker siden. Foto: IAN MACNICOL / AFP / NTB SCANPIX Vis mer

- Jeg liker Samaras veldig godt. Han ser ut som en ekte atlet, og er en ganske farlig spiller. Hvis vi skal komme langt i Europa, er han nødt til å spille bra, sier Snoop.

Snoop har trent skole-fotballaget til sønnen sin. Men derfra til å sitte i styret til det skotske storlaget er det selvsagt et stykke. Men har du nok penger, er det meste mulig.

- Jeg har ikke tenkt på hvor mye jeg vil investere. Jeg trenger ikke å eie en fotballklubb, men kunne kjøpt en stor nok andel til å komme inn i styret så jeg kan bli hørt, sier Snoop Dogg.

Vil ha med Beckham Artisten har til og med en plan om å forsøke å få en kompis fra Los Angeles med seg som spiller - dersom han altså skulle få en plass i Celtic-styret.

- Jeg spurte kompisen min David om Celtic, og han sa «Yeah, du får ikke mye større lag».

VIL PÅ FEST: Celtic-manager Neil Lennon sier det er greit for ham om Snoop Dogg kjøper seg inn i Celtic - hvis han får bli med på fest. Foto: ALVARO ISIDORO / AFP / NTB SCANPIX
VIL PÅ FEST: Celtic-manager Neil Lennon sier det er greit for ham om Snoop Dogg kjøper seg inn i Celtic - hvis han får bli med på fest. Foto: ALVARO ISIDORO / AFP / NTB SCANPIX Vis mer

Og kompisen David heter altså Beckham til etternavn, og spiller for LA Galaxy i Los Angeles.

- Jeg ville forsøkt å skrive kontrakt med ham for en sesong, men han er temmelig fornøyd her borte. LA er hjemme for ham og familien nå - men jeg må jo i det minste gi «my boy» tilbudet. Vi spiser lunsj så ofte vi kan, så neste gang skal jeg spørre ham om det. Aldri si aldri, sier Snoop.

Lennon: - OK for meg I dette tilfellet er det imidlertid fristende å si aldri. Vi tror det vel knapt den dagen vi ser det.

Celtic-manager Neil Lennon tar også Snoops interesse med et smil.

- Det ville vært interessant om han bidro med penger. Så lenge jeg blir invitert til en av festene hans, er det OK, sier Lennon til Daily Record.

KOMPIS: Snoop sier han spiser lunsj med David Beckham så ofte han kan, og vil tilby kompisen kontrakt med Celtic. Når han altså sitter i styret. Foto: OTTO GREULE JR. / GETTY IMAGES / AFP / NTB SCANPIX
KOMPIS: Snoop sier han spiser lunsj med David Beckham så ofte han kan, og vil tilby kompisen kontrakt med Celtic. Når han altså sitter i styret. Foto: OTTO GREULE JR. / GETTY IMAGES / AFP / NTB SCANPIX Vis mer

For Snoop har selvsagt tenkt å hygge seg når han er på Celtic-kamp:

- Jeg har et lidenskapelig forhold til sport. Losjene til Celtic blir aldri det samme etter at jeg har arrangert en fest der.

Celtic ligger i øyeblikket to poeng bak Barcelona og tre foran Benfica i Champions Leagues gruppe G. I morgen spiller de borte mot Benfica, og kan sikre avansement med seier.