SNØ I 2005: Jostein Næsset var en av  de nesten 11000 skiglade som gikk Skarverennet i 2005. FOTO: ARNT E. FOLVIK/Dagbladet
SNØ I 2005: Jostein Næsset var en av de nesten 11000 skiglade som gikk Skarverennet i 2005. FOTO: ARNT E. FOLVIK/DagbladetVis mer

Snøsmelting en utfordring for Skarverennet

Skarverennet er den definitive sesongavslutningen for langrennsløperne, men vårværet skaper problemer for arrangøren.

De 38 kilometerne fra Finse til Ustaoset skal etter planen arrangeres lørdag. En varm april har ført til dårlig skiføre mange steder, men fire døgn for rennstart var arrangøren Geilo Idrettslag optimister.

«Det er jobba grundig med løypa i lang tid, men nå setter vi inn det absolutte støtet i kampen mot vårløysinga», het det i en melding fra Geilo IL tirsdag.

Snøforholdene er solide langs det meste av løypetraseen, særlig den langs foten av Hallingskarvet. Det er også meldt minusgrader deler av døgnet denne uken.

De siste kilometerne ned mot Ustaoset derimot kan bli en utfordring. Her smelter snøen raskt. Noen kjærkomne minusgrader om nettene kan redde snøen. For å være sikre hentes det lass på lass med snø fra Hardangervidda. Bekker og myrer blir drenert vekk fra skisporene.

Foreløpig nøyer man seg med en minimal justering av måltraseen i eliteklassen. Det vil bli gjort kontinuerlige vurderinger av løypeforholdene fram mot rennstart.

(NTB)