UAVGJORT: Åge Hareide satt på tribunen og så Rosenborg gi bort to poeng til Stabæk på Lerkendal. Video: Fotball Media. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Snøt Rosenborg for seier

På tribunen satt Åge Hareide og så Rosenborg gi bort to poeng.

Publisert
Sist oppdatert
  • Rosenborg - Stabæk 2-2 (1-0)

Rosenborg var tilbake på vinnersporet, men Åge Hareide måtte se sine menn spille uavgjort mot Stabæk søndag kveld. Selv bivånet han kampen fra tribunen - Hareide tar over trenerjobben først mandag.

Han fikk se et skadepreget Rosenborg ta en tidlig ledelse, for så å ta ledelsen igjen. Vertene så ut til å ha seieren i lomma, helt til Stabæk utliknet med sju minutters spill, og snøt Rosenborg for tre poeng.

- Vi bør ta mer tak i ballen og styre kampen, og ikke la dem få den energien de gjør. Da ender det med scoring til slutt, sier Torgeir Børven til Eurosport.

- De spiller godt, vi klarer ikke møte presset og blir litt stresset. Det blir store avstander. Vi får ikke kontroll, sier målscoreren.

<strong>PÅ PLASS MANDAG:</strong> Åge Hareide, her med Rune Bratseth. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
PÅ PLASS MANDAG: Åge Hareide, her med Rune Bratseth. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer

På tribunen

Rosenborg hadde full kontroll fra første minutt mot gjestene fra Stabæk. Allerede etter ti minutters spill hadde de en kjempesjanse idet Stabæk-forsvarer Peder Vogt prøvde å klarere. Ballen havnet imidlertid hos Dino Islamovic, som banket til fra langt hold.

Stabæk-keeper Marcus Sandberg reddet enkelt.

Men bare noen få minutter seinere fikk Edvard Tagseth rom og tid, og banket til fra 18 meter - denne gang var keeper Sandberg utspilt, og gikk motsatt vei.

Rosenborg – Stabæk 2-2 (1-0)

200 tilskuere

Mål: 1-0 Edvard Tagseth (12), 1-1 Hugo Vetlesen (48), 2-1 Torgeir Børven (str. 55), 2-2 Oliver Edvardsen (83).

Dommer: Tommy Skjerven, Kaupanger.

Gult kort: Vegar Eggen Hedenstad, Rosenborg, Emil Jonassen, Stabæk. (NTB)

Stabæk tok seg sammen etter kalddusjen, og var bedre med i kampen. Ingen av lagene klarte å skape noe spesielt før pause.

Hareide fulgte kampen fra tribunen:

- Det viktigste er å vinne kamper. Men det er to lag som vil spille fotball, det er positivt. Det gir muligheter begge veier. Kampen har vært jevn. Vi får se om Rosenborg kan gi enda litt mer gass, flirte Hareide overfor Eurosport i pausen.

<strong>SCORET:</strong> Edvard Tagseth. Foto: NTB Scanpix
SCORET: Edvard Tagseth. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Straffescoring

Rett etter pausen skjedde ting imidlertid umiddelbart. Stabæk mønstret et lekkert angrep, som havnet hos Hugo Vetlesen, som banket til i lufra og satte utlikningen.

Vetlesen hadde en verre involvering noen få minutter seinere, da han felte Kristoffer Zachariassen i egen 16-meter og lagde straffespark.

Torgeir Børven var sikker fra 11-metersmerket.

Stabæk ga på ingen måte opp, og kom til flere gode sjanser utover i omgangen. Men ingen av dem gode nok til å overliste Julian Faye Lund.

Men Rosenborg var også nære på ved flere anledninger, blant annet da et frispark landet på Tore Reginiussens panne etter 90 spilte minutter. Skuddet gikk utenfor.

Men tre minutter seinere utliknet Stabæk igjen. Mats Solheim banket til fra distanse, og Faye Lund måtte gi retur. Der var Oliver Edvartsen, som satte ballen i mål.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer