Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Snøtrøbbel i andre serierunde

De store snømengdene på Østlandet i mars skaper ingen problemer for helgas seriestart i fotball. Men neste serierunde derimot...

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tirsdag formiddag ble det gitt klarsignal for at Vålerenga kan sesongåpne mot Bodø/Glimt på Bislett førstkommende lørdag. Resten av arenaene i åpningsrunden er også spillbare. Verre blir det helgen etter.

- Ja, det stemmer. I andre serierunde 17., 18. og 19. april skal det spilles kamper på Melløs i Moss, Odd stadion i Skien, Gjemselund i Kongsvinger og Åråsen i Lillestrøm. Ingen av disse banene har undervarme i gressmatta, og alle har hatt mye snø i vinter. Det kan nok bli vanskeligere å få avviklet denne runden enn serieåpningen, sier arrangementssjef Dag Vestlund i Norges Fotballforbund (NFF) til NTB.

De fire overnevnte arenaene er også de eneste i eliteserien som helt mangler undervarme. Åråsen er under utbygging og skal få et slikt anlegg. Dag Vestlund anser det som sannsynlig at det fremmes et krav om undervarme for alle elitserieareaner i løpet av året.

Krav fra 2002?

- Ja, det er en sak som styret i fotballforbundet nok kommer til å behandle allerede i år. Skal vi klare å avvikle sesongen uten avlysninger og usikkerhet må alle baner ha undervarme.

- Jeg har hørt at det europeiske fotballforbundet også akter å komme med et slikt krav nå som mesterligaen utvides, og det skal spilles kamper gjennom hele vinteren, forteller Vestlund.

- Blir et slikt krav vedtatt i år, anser jeg det som sannsynlig at det vil gjelde fra sesongen 2002 eller 2003.

Bislett stadion i Oslo har også undervarme, men store deler av varmeanlegget er ødelagt. Det betyr at det bare er gress på deler av banen, og Vestlund er ikke begeistret over forholdene.

Vurderte Ullevaal

- Nei, jeg skulle gjerne ha sett at forholdene på eliteseriebanene er bedre enn det Bislett kan by på i øyeblikket. Men bane-eier Oslo kommune sa ja til kamp etter tirsdagens befaring og Vålerenga vil spille der, så det må bare NFF akseptere, sier Dag Vestlund.

Daglig leder Anders Krystad i Vålerenga har ingen problemer med å akseptere Vestlunds synspunkter.

- Nei, jeg er enig i at vi gjerne skulle hatt bedre forhold, men det blir et forsvarlig arrangement på Bislett lørdag. Tvilen gikk mest på hvor ødelagt gressmatta blir for resten av sesongen ved spill nå, sier Andres Krystad til NTB.

- Vi vurderte å flytte til Ullevaal, men ble enige i samråd med baneier om å spille kampen.

Åpningsrunden førstkommende helg spilles slik: Lørdag: Molde - Tromsø, Vålerenga - Bodø/Glimt. Søndag: Brann - Lillestrøm, Rosenborg - Moss, Stabæk - Skeid, Strømsgodset - Kongsvinger, Viking - Odd Grenland.

(NTB)