Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Snowboard er oppskrytt

- Sportslig sett har snowboarderne ingen ting i OL å gjøre. Fristil og Telemark-kjøring er idrett på et langt høyere nivå, mener Jan Prestmo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lederen i fristilkomiteen i Norges Skiforbund mener det er tull å framstille snøbrettfolket som de tøffeste gutta i bakken.

- Snowboard er bare en kommersiell greie og har ingen ting med profesjonell idrett å gjøre. Flere av utøverne innrømmer jo at de har valgt snowboard fordi de slipper å trene.
- Sportslig sett er det helt spinnvilt at de får så mye mer oppmerksomhet enn fristil- og telemark-kjørere, som trener hele året og som utfører mye vanskeligere elementer i bakken, sier Prestmo.

Han er ikke særlig imponert over de luftige svevene og de doble rotasjonene som snowboarderne byr på.

- Hilde Lid gjør trippel salto med skru i hoppbakken, og kulekjører Kari Traa gjør såkalt trippel kombi - i 60 kilometer i timen. Og vi har fristil-juniorer som med ski på beina hopper langt høyere enn snowboarderne i halfpipen.

- Så snowboard burde ikke vært OL-gren?

- Nei, det er feil å sende dem til OL, særlig med den innstillingen de har til trening, sier Terje Prestmo - og understreker at dette er hans personlige menining og ikke Skiforbundets.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!