Snowboard-håp skadet

Et av Norges snowboardhåp under Nagano-OL, Anne Molin Kongsgaard (20), er skadd etter at hun falt under landslagets treningssamling på Trysil. - Jeg har muligens brukket håndleddet, men satser på at det går bra, sier Kongsberg-jenta.

I går kveld dro 20-åringen til sykehuset på Kongsberg for å ta bilder av det ømme håndleddet.

- Jeg synes selv det har gått bedre på trening i går og dag, og håper at det ikke er alvorlig, sier jenta som har gledet seg til å delta i OL i lengre tid. Nettopp derfor vil et brudd i håndleddet passe særdeles dårlig. Og ikke nok med det: Anne har også vondt i ene albuen etter harde nedslag i den harde og velpreparerte pipen på Trysil.

- Vi får vente å se til vi har fått bildene, men vi får håpe det er en liten brist og ikke et brudd, sier landslagstrener Dag Ove Karsten.

Ikke første gang

Kongsberg-jenta er litt av en hardraus. Gang på gang har hun brukket det venstre håndleddet, og har derfor brukt håndleddbeskyttelse - på venstre hånd. Det høyre håndleddet har imidlertid hele tiden holdt stand.

- Derfor har jeg ikke brydd meg om beskyttelse på denne hånda. I stedet må jeg nå bruke den 24 timer i døgnet, smiler Anne.

Sammen med de andre på halfpipe-landslaget har hun hatt en liten ukes treningssamling på Trysil. I går ettermiddag bar det hjem til Kongsberg før landslaget fyker av gårde til Nagano søndag.

Deretter skal landslaget være på reisefot i to og en halv måned, ifølge landslagssjefen. Da er det snakk om Hawaii, California, Colorado - og Oppdal.

- Men det er OL jeg gleder meg til! Jeg har aldri noen gang tenkt at jeg skulle være med her. Snowboard-konkurransene vi er med på til vanlig, er mye mindre og det blir kjempegøy å bli med i OL.

- Tenk deg åpningsseremonien, sikkerhetssjekkene, japanerne, sier Anne. Og håper at håndleddet er leget innen den tid.

<B>SKADET: </B>Anne Molin Kongsgaard skadet seg under treningssamlinga på Trysil. Nå satser hun alt på at det ikke er noe alvorlig med håndleddet.