Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Snowboard-miljøet i sjokk etter dødsfall

- Verden trengte din kjærlighet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 21 år gamle snowboardkjøreren Estelle Balet fra Sveits ble tatt av et snøskred tirsdag morgen. Tragedien skjedde da hun spilte inn en snowboardfilm i Valais i de sveitsiske alper.

Dagbladet omtalte dødsfallet første gang tirsdag ettermiddag. I løpet av det siste døgnet har verdens snowboardkjørere uttrykt sin sorg.

- Denne verden trengte din kjærlighet, din positive energi, skriver svenske Lotten Rapp i et følelsesladet innlegg på Instagram.

Verdens beste Estelle Balet var verdens beste frikjører på snowboard. Hun vant årets verdenscup.

- Estelle ... Det er så mange ting jeg vil si til deg. Du døde i et snøskred i dag. Altfor ung, du hadde så mye å gi til verden. Du så alle, du så meg. Du hjalp meg mye da jeg krasjet i Fieberbrunn (i Østerrike), skriver Rapp.

- Denne verden trengte din kjærlighet, din positive energi. Jeg skal bære den videre for deg. Jeg skal fortsatt spre din kjærlighet og energi. Det er mitt oppdrag.

Gravd raskt fram Balet var på vei ned fra filminnspillingen da snøskredet gikk. Til tross for at hun ble gravd ut raskt, sto livet ikke til å redde.

- Dette er en påminnelse om at uansett hvor godt forberedt du er, så finnes det alltid et element av usikkerhet når du driver med ekstremkjøring i fjellet, sier Nicolas Hale-Woods, grunnleggeren av Freeride-touren FWT.

FWT skriver i en uttalelse:

- Frikjørermiljøet har gått gjennom et ufattelig tap i dag. Et av de største talentene, og også regjerende mester, Estelle Balet, har på tragisk vis mistet livet i et snøskred. Våre tanker går til familie og venner. Vi sender den dypeste medfølelse i en vanskelig tid.

LIDENSKAP:  Bildet viser Estelle Balet i aksjon med det hun likte aller best i livet, frikjøring snowboard. Foto: NTB Scanpix
LIDENSKAP: Bildet viser Estelle Balet i aksjon med det hun likte aller best i livet, frikjøring snowboard. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart