Snowboard-profil Stian Sivertzen ikke ved bevissthet: - Meget alvorlig situasjon

Innlagt på intensivavdelingen på Ullevål.

ALVORLIG SYK: Snowboardutøver Stian Sivertzen er alvorlig syk og innlagt på Ullevål sykehus.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
ALVORLIG SYK: Snowboardutøver Stian Sivertzen er alvorlig syk og innlagt på Ullevål sykehus. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Stian Sivertzen (26) er innlagt på intensivavdelingen på Ullevål sykehus med alvorlig sykdom. Det opplyste Sivertzens far til Laagendalsposten og ble senere bekreftet av Snowboardforbundet.

- Han er alvorlig syk og situasjonen hans er uavklart, sier pappa Morten Sivertzen.

- Det er kritisk og vanskelig, men han får den beste behandlingen han kan få, sier Morten Sivertzen på vegne av familien.

I en pressemelding skriver Snowboardforbundet at tilstanden til Sivertzen defineres som kritisk og han er ikke ved bevissthet. Situasjonen beskrives som meget alvorlig av de som står 26-åringen nærmest.

- Stian er en sterk person som har kommet seg etter alvorlig skade før. Det er dette vi fokuserer på nå og at han skal klare å kjempe seg gjennom dette også, sier landslagssjef Thomas Harstad.

Årsaken til sykdommen er ukjent, men har ifølge Snowboardforundet ikke sammenheng med snowboard-fall eller annen ulykke i nyere tid.

- Stian har fått en infeksjon i kroppen. Årsaken er ukjent, presiserer pappa Morten Sivertzen. 

Stygg skade også i 2009 Sivertzen, som har to bronsemedaljer i boardercross fra X Games og en femteplass fra OL i Sotsji, var nylig på trening i Finland.

Da 26-åringen kom hjem, følte han seg uvel og ble etter hvert lagt inn på sykehuset i Drammen. Fredag ble han overført til Ullevål sykehus.

Sivertzen skulle etter planen delta i verdenscup denne helga, og i X Games i Aspen i Colorado i USA til uka.

Det er ikke første gang snowboard-profilen har havnet i en svært alvorlig situasjon. 26-åringen fra Kongsberg imponerte alle da han kom tilbake til topps i idretten etter en stygg skade i 2009.

Unggutten ble operert etter et stygt fall under prøve-OL i 2009, men tilbake i Norge oppstod det komplikasjoner. Da ble han lagt i kunstig koma i fem døgn, og var delvis lam i det ene beinet en periode.

Tre år senere vant han sin første verdenscupseier etter skaden.

INFEKSJON: Stian Sivertzen har fått en infeksjon i kroppen og er ikke ved bevissthet.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
INFEKSJON: Stian Sivertzen har fått en infeksjon i kroppen og er ikke ved bevissthet. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer