Snowboard-sølv til Stine og Daniel

SHIGA KOGEN: Til tross for at Stine i dag tidlig våknet opp med over 39 grader i feber, kjørte hun seg inn til en sølvplass under nattens OL-finale i halfpipe. Det gjorde også Daniel Franck: Han utførte en glitrende andre omgang som fikk ham fra sjuende til andre plass.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Dermed tok det tidligere kjæresteparet - Stine og Daniel - hver sin sølvmedalje i snowboardernes aller første OL.

Det hele startet med Stine, som lå på en fjerdeplass etter første finaleomgang. I andre omgang klarte imidlertid Kongsberg-jenta å hente fram noe av sitt beste - til tross for at hun har vært plaget med feber de siste dagene. Dermed gikk Stine forbi ledende Shannon Dunn fra USA og Maelle Ricker fra Canada.

Franck imponerte

Daniel Franck fikk heller ikke helt til sitt første finale-run i halfpipen i natt. 23-åringen - som på forhånd var en av de aller største gullfavorittene - lå så langt nede som på sjuende plass før andre omgang. Men han nektet å gi seg:

Daniels andre omgang var meget bra gjennomført med høye hopp og mange rotasjoner. Så fikk han også kveldens høyeste poengsum: 44,3 for sitt andre run. Dermed endte Daniel på en andreplass - om enn med litt hjelp fra sine konkurrenter.

Canadiske Brett Carpentier lå på andre plass etter 1. omgang med hele 43,3 poeng. De fleste trodde at han ville gå inn foran norske Daniel, men Carpentier satset alt og falt to ganger i sitt andre run.

Dermed var det kun sveitsiske Gian Simmen igjen på startstreken. Simmen klarte å holde hodet kaldt og tok gullet.

Kvalifiseringen:

Feberhete Stine Brun Kjeldaas hadde med 37,6 beste poengsum av samtlige i kvinneklassen under kvalifiseringen. De fire beste gikk rett til finale, mens ytterligere fire utøvere ble klare etter 2. omgang. Anne Molin Kongsgaard og Christel Thoresen var langt fra finaleplass, med henholdsvis 16. og 21. plass.

Daniel Franck ble nummer fire blant mennene, Klas Vangen nummer sju. Åtte gikk rett til finale, de øvrige kjempet om åtte plasser til, men verken Kim Christiansen eller Roger Hjelmstadstuen klarte å komme seg til finalen.

Christiansen var var ett tidel fra finaleplass i 1. omgang, men både han og Hjelmstadstuen mislyktes i 2. omgang.

I FINALEN:</B> Klas Vangen kvalifiserte seg til OL-finalen i snowboard - halfpipe - allerede i 1. kvalifiseringsomgang i dag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer