Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Snowboard-Stine satser på EM-gull

FIEBERBRUNN (Dagbladet): Stine Brun Kjeldaas (22) fikk bra høyde på hoppene sine i dag og vant EM-kvalifiseringen i Østerrike. 22-åringen vant foran en av sine argeste konkurrenter - og gode venninne - finske Minna Hesso.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg fikk bra høyde på hoppene mine og kjørte sikkert. Nå er jeg fornøyd, sier Stine til Dagbladet: på nettet. 22-åringen har hittil i karrieren ikke vunnet noen store mesterskap som EM og VM og ønsker derfor å sette en stopper for dette lørdag.

- Det hadde vært gøy å vinne et stort mesterskap og jeg håper å vinne, sier Stine. Seiersfomelen skal være et såkalt 'safe run' med forholdsvis enkle trick, men med god høyde.

- Det er bedre å gjøre det enkle. Da kommer jeg høyere og hoppene blir mer spektakulære, begrunner Stine.

Ingen 720

Tidligere i vinter fortalte Stine at hun mot OL ville øve inn en 720. Grunnet konkurranse har hun imidlertid ikke fått tid til å trene inn tricket.

- Det har vært utrolig mye konkurranser og jeg har kun hatt tid til å trene på det jeg skal gjøre under konkurransene, sier Stine. EM i Fieberbrunn blir mest sannsynlig Stines siste konkurranse før OL, og 22-åringen vurderer å bruke denne tida til å trene inn 720-en.

- Men jeg har fremdeles ikke bestemt meg om jeg skal øve inn tricket, eller om jeg skal trene på det safe og i steden komme høyere opp i lufta, sier hun. I utgangspunktet håper hun å dra hjem til Kongsberg etter EM, men hvis det er dårlig med snø, blir det enten en tur til Trysil sammen med landslaget - eller å finne snøen annet steds hen.

Deilig i Fieberbrunn

I løpet av ett år har Stine i gjennomsnitt rundt 250 reisedøgn. I denne perioden har det vært masse konkurranser hver uke - gjerne på ulike steder. Derfor synes hun det er fint å være i Fieberbrunn-EM.

- Her er det egentlig bare en ordentlig konkurranse (finalen på lørdag) i løpet av fire dager og det går an å slappe av litt. Det føles godt, sier Stine. Som virkelig håper å vinne EM på lørdag.

- Vinner jeg her, har jo dette noe å si for selvtilliten foran OL. Sjansene mine er gode, smiler 22-åringen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!