Snowboarder med sjokkseier i super-G

Tsjekkiske Ester Ledecká sjokkerte da hun som nummer 26 kjørte inn til bestetid i super-G lørdag. Norske Ragnhild Mowinckel kom på en skuffende 13.-plass.

SJOKKSEIER: Tsjekkiske Ester Ledecká vant super-G for kvinner. Hun konkurrerer også i snowboard. Foto: REUTERS/Leonhard Foeger
SJOKKSEIER: Tsjekkiske Ester Ledecká vant super-G for kvinner. Hun konkurrerer også i snowboard. Foto: REUTERS/Leonhard Foeger Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Mowinckel ledet ved den andre mellomtiden, men tapte til konkurrentene lenger ned i løypa. I mål var hun 88 hundredeler bak ledende Anna Veith fra Østerrike. Dermed ble det ingen repetisjon av torsdagens medaljeløp, men en skuffende 13.-plass da det bare sto igjen antatt svakere løpere.

Forventningene var store etter at Mowinckel tok sølv i storslalåm. Det var Norges første OL-medalje i alpint for kvinner siden Laila Schou Nilsen tok bronse i kombinasjon i Garmisch-Partenkirchen i 1936.

Tett i toppen

Tittelforsvarer Veith så ut til å ha sikret seg seieren da hun kjørte bakken ned på 1.23,12, ett tidels sekund foran Tina Weirather fra Liechtenstein.

Men med nummer 26 på brystet kom altså Ledecká som et skudd bakfra og plasserte seg foran Veith med minste mulige margin, ett hundredels sekund. Hun konkurrerer også i snowboard og sjokkerte både seg selv og alle andre.

Utsatt start

Super-G-konkurransen ble utsatt en time på grunn av mye vind på morgenkvisten, men det ble med den ene utsettelsen, og klokken 12 – klokken 4 om natten norsk tid – kunne de kvinnelige alpinistene starte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer