Snowboarder med sjokkseier i super-G

Tsjekkiske Ester Ledecká sjokkerte da hun som nummer 26 kjørte inn til bestetid i super-G lørdag. Norske Ragnhild Mowinckel kom på en skuffende 13.-plass.

SJOKKSEIER: Tsjekkiske Ester Ledecká vant super-G for kvinner. Hun konkurrerer også i snowboard. Foto: REUTERS/Leonhard Foeger
SJOKKSEIER: Tsjekkiske Ester Ledecká vant super-G for kvinner. Hun konkurrerer også i snowboard. Foto: REUTERS/Leonhard FoegerVis mer

Mowinckel ledet ved den andre mellomtiden, men tapte til konkurrentene lenger ned i løypa. I mål var hun 88 hundredeler bak ledende Anna Veith fra Østerrike. Dermed ble det ingen repetisjon av torsdagens medaljeløp, men en skuffende 13.-plass da det bare sto igjen antatt svakere løpere.

Forventningene var store etter at Mowinckel tok sølv i storslalåm. Det var Norges første OL-medalje i alpint for kvinner siden Laila Schou Nilsen tok bronse i kombinasjon i Garmisch-Partenkirchen i 1936.

Tett i toppen

Tittelforsvarer Veith så ut til å ha sikret seg seieren da hun kjørte bakken ned på 1.23,12, ett tidels sekund foran Tina Weirather fra Liechtenstein.

Men med nummer 26 på brystet kom altså Ledecká som et skudd bakfra og plasserte seg foran Veith med minste mulige margin, ett hundredels sekund. Hun konkurrerer også i snowboard og sjokkerte både seg selv og alle andre.

SKUFFET: Norske Ragnhild Mowinckel endte på en 13. plass i super-G. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
SKUFFET: Norske Ragnhild Mowinckel endte på en 13. plass i super-G. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

Utsatt start

Super-G-konkurransen ble utsatt en time på grunn av mye vind på morgenkvisten, men det ble med den ene utsettelsen, og klokken 12 – klokken 4 om natten norsk tid – kunne de kvinnelige alpinistene starte.

Amerikanske Lindsey Vonn hadde valgt startnummer 1 lørdag, men hun var en av flere favoritter som ikke innfridde. Allerede før noen andre hadde kjørt, ble det klart at hun ikke kom til å ende dagen som nummer 1. I det siste partiet før mål kom hun for langt ut i svingen før målhoppet og mistet både mye fart og muligheten til å sikre seg seieren. Allerede etter at sju av kjørerne var nede, ble det klart at hennes tid heller ikke var nok til en av de andre plassene på pallen.

(NTB)