- Snowboardere doper seg ikke

Norges Snowboardforbund tar sterk avstand fra snowboardkjørere som røyker marihuana, og kritiserer media for å sette likhetstegn mellom dop og snowboard.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Vi tar et aktivt standpunkt mot doping og narkotika, sier leder i snowboardforbundet, Fritjof Krogvold. - Dop er definitiv ikke en del av snowboard-kulturen. Det har ikke noe med snowboard å gjøre, sier han.

Den canadiske gullvinneren i snowboard storslalåm, Ross Rebagliati, blir etter alle solemerker diskvalifisert etter å ha testet positivt for marihuana.

Lederen i snowboardforbundet mener det er svært beklagelig at historiens første OL-gullvinneren i snowboard blir tatt for doping.

- En personlig tragedie kan føre til at media stempler en hel idrettsgren. Vi har allerede fått mange sterke reaksjoner, sier Krogvold, som mener å vite at hasj-røyking ikke forkommer blant norske landslagsutøvere.

- De er veldig bevisst på hvor skadelig det er, og hvor dumt det er i forhold til kjøringa.

Støttes av Ungdom Mot Narkotika

Snowboardforbundet og Ungdom Mot Narkotika sendte i ettermiddag ut en pressemelding hvor de advarer media mot å trekke for raske konklusjoner.

- Snowboardkulturen bør ikke finne seg i å bli stempla som dopkultur, sier Harald Selvær i Ungdom Mot Narkotika, som sender ut følgende melding:

«Ikke la det som skjedde med house- og ravekulturen skje med snowboarderne, nemlig at medier og myndigheter stempler en ny ungdomskultur som farlig og full av narkotika.»

Gleder seg tross alt

Snowboard-leder Krogvold lar ikke doping-saken i Japan ødelegge spenningen foran halfpipe-konkurransen i natt. Han har størst tro på Stine Brun Kjeldaas, og blir oppriktig lei seg når Dagbladet :på nettet kan fortelle at hun fortsatt har feber.

- Jentene har kommet litt i skyggen av gutta. Det er ingen hemmelighet at en frisk Stine er vårt største gullhåp, selv om Daniel (Franck) er en «racer», sier Fritjof Krogvold.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer