- Snowboardere doper seg ikke

Norges Snowboardforbund tar sterk avstand fra snowboardkjørere som røyker marihuana, og kritiserer media for å sette likhetstegn mellom dop og snowboard.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Vi tar et aktivt standpunkt mot doping og narkotika, sier leder i snowboardforbundet, Fritjof Krogvold. - Dop er definitiv ikke en del av snowboard-kulturen. Det har ikke noe med snowboard å gjøre, sier han.

Den canadiske gullvinneren i snowboard storslalåm, Ross Rebagliati, blir etter alle solemerker diskvalifisert etter å ha testet positivt for marihuana.

Lederen i snowboardforbundet mener det er svært beklagelig at historiens første OL-gullvinneren i snowboard blir tatt for doping.

- En personlig tragedie kan føre til at media stempler en hel idrettsgren. Vi har allerede fått mange sterke reaksjoner, sier Krogvold, som mener å vite at hasj-røyking ikke forkommer blant norske landslagsutøvere.

- De er veldig bevisst på hvor skadelig det er, og hvor dumt det er i forhold til kjøringa.

Støttes av Ungdom Mot Narkotika

Snowboardforbundet og Ungdom Mot Narkotika sendte i ettermiddag ut en pressemelding hvor de advarer media mot å trekke for raske konklusjoner.

- Snowboardkulturen bør ikke finne seg i å bli stempla som dopkultur, sier Harald Selvær i Ungdom Mot Narkotika, som sender ut følgende melding:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer