Snowboardere tatt med marihuana

Kombinasjonen snowboard og marihuana er på ny aktuell. To snowboardkjørere ble i dag framstilt for en domstol i Nevada etter at de ble arrestert av politiet sist fredag, skriver Expressen.

Danske Michael Kildevæld, som ble nummer 15 i storslalåm i Nagano-OL, og canadiske Brett Tippie, var begge påvirket av marihuana da de ble stoppet for å ha kjørt for fort på riksveien U.S. 395 i nærheten av Topaz Lake, Nevada, skriver Expressen.

Politiet stoppet bilen og informerte Kildevæld om at han var tatt for råkjøring. Politimannen kjente lukt av marihuana og lot en narkohund søke gjennom guttas bil. En hasjpipe og to gram marihuana var resultatet av søket. Kildevæld innrømmet at narkotikaen tilhørte ham, og han og Tippie ble umiddelbart arrestert.

Andre gang

Dansken står tiltalt for besittelse av marihuana og for å ha kjørt bil i påvirket tilstand. Kausjonen ble satt til 53 000 kroner. Tiltalen mot Tippie lyder på misbruk av marihuana, og kausjonen er på 38 000 kroner.

Dette var andre gang på en måned at snowboardkjørere forbindes med marihuana i media. Canadiske Ross Rebagliati ble først fratatt OL-gullet etter at dopingprøven ga utslag på marihuana. Han fikk tilbake medaljen etter en høring i idrettens voldgiftsrett noen dager senere.

(NTB-Expressen)

UTE NÅ:</B> Danske Michael Kildevæld - som ble nummer 15 i storslalåm i Nagano-OL - og canadiske Brett Tippie ble stoppet av politiet i Nevada. Her avbildet på vei inn i vitneboksen.