Snowboarderne truer med rettssak

Terje Håkonsen og den norske snowboard-eliten vurderer nå å saksøke skipresident Jan Jensen og Norges Skiforbund etter at forbundet har oppnevnt et snowboard-utvalg. Skifolket har frist til i morgen. Da må flørten med norsk brettsport avsluttes.

Stemningen var amper blant snowboarderne under krisemøtet på Toppidrettssenteret i går. Slik har det vært siden midten av september. Da vedtok Norges Skiforbund å etablere et utvalg for snowboard. Dette er i strid med med vedtaket på Idrettstinget i oktober 1996, som ga Norges Snowboardforbund (NSBF) eneansvar for å utvikle snowboard-idretten i Norge etter at skiforbundet trakk seg fra et samarbeid like før Tinget.

- Skiforbundet kjører dårlig stil. Helt idiotisk. Til å le av. Hvorfor kan vi ikke få være i fred? var gårsdagens kommentar fra Terje Håkonsen.

Så satte han seg i baksetet i bilen og dro fra Toppidrettssenteret sammen med ei parkeringsbot på 300 kroner til sjåføren.

Myhrvolds sak

I morgen kan idrettspresident Arne Myhrvold stoppe raseriet. Han innkaller til møte i Idrettsstyret med soleklare føringer fra NSBF. Snowboarderne krever at Idrettsstyret bruker makt, og stopper skiforbundet umiddelbart. I går ble NSBFs visepresident Steinar Arvesen innkalt til NIFs arbeidsutvalg (forbereder sakene til Idrettsstyret, red. anm.) med halvannen times frist. Der la han fram snowboardernes misnøye. Jan Jensen forklarte skiforbundets initiativ, og i morgen faller avgjørelsen. Da sitter nok idrettsstyremedlem Jan Jensen på gangen - som inhabil. I går kveld ville han ikke kommentere saken. Men det ville daglig leder Anne Karin Kolstad i snowboardforbundet.

Til retten

- Vi er villig til å gå til sivilt søksmål om de ikke trekker seg unna, sier den personlig kristne tidligere fotball-lederen.

  • Terje Håkonsen sa ikke ett ord under fellesseansen med pressen.
  • Stine Brun Kjeldaas svarte slik på spørsmål om hun angret på OL-deltakelsen under FIS-flagget (det internasjonale skiforbundet) i Nagano.
  • Daniel Franck dukket ikke opp.

- Vi måtte kjører FIS-renn for å få delta i OL.

- Han besøkte kjæresten i Bergen, og rakk ikke krisemøtet på grunn av flyforsinkelser, opplyser NSBF-president Jørn Torjussen - like blid.

Det spørs om Jan Jensen hadde vært like mild mot upresise utøvere.

Men Bjørn Dæhlie har vel fortsatt til gode å komme for seint.