Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Snowboardstjerne alvorlig skadd

FLERE BRUDD: For Mark McMorris. Foto: NTB Scanpix
FLERE BRUDD: For Mark McMorris. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Snowboardstjernen Mark McMorris (23) pådro seg flere kompliserte brudd, sprukket milt og punktert lunge i en ulykke i Whistler i helgen.

Det skriver Canadas Snowboardforbund i en pressemelding mandag. TV 2 har også skrevet om superstjernens alvorlige skader.

McMorris, som har bronse fra OL i Sotsji i 2014, pådro seg brudd i kjeven og venstre arm, sprukket milt, et stabilt bekkenbrudd, ribbeinsbrudd og en punktert venstre lunge da han kjørte offpiste sammen med venner.

Etter ulykken ble 23-åringen kjørt til sykehus i Vancouver med helikopter. Der gjennomgikk han to operasjoner. Den første for å kontrollere blødningene fra milten, den andre for å fikse kjeven og armen.

– Selv om både kjevebruddet og overarmsbruddet var komplisert, så gikk operasjonene veldig bra og begge bruddene er nå stabilisert og kan leges utmerket, sier den canadiske snowboardlandslagslegen, dr. Rodney J. French, ifølge TV 2.

Legen mener det er for tidlig å si noe om når snowboardstjernen kan være tilbake for fullt. Leder i forbundet, Patrick Jarvis, tror imidlertid at canadieren kan rekke OL i Pyeongchang i 2018.

– Mark har vist utrolig kampvilje og forpliktelse til å komme tilbake fra skade, og vi vet at Pyeongchang 2018 vil være en sterk motivasjon for comebacket hans, sier Jarvis.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media