Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Snu fotballåret

Åge Hareide vil ha seriestart på høsten - som resten av Europa.

Landslagssjef Åge Hareide har latt seg kraftig imponere av de norske lagenes innsats i Royal League. Dette tar Hareide som et bevis på at norske lag også kan spille fotball når snøen har lagt seg de fleste steder i Norge.

- Det var imponerende hvordan de satte istand Brann stadion. Jeg har sett mye verre baneforhold under UEFA-cupkamper i land som Ungarn på denne tida av året, sier Hareide til Aftenposten.

Med de positive erfaringene fra Bergen, tar nå Hareide til orde for å snu den norske serien.

- Dersom man begynner sesongen på høsten, spiller seinere ut i november og begynner litt før i mars, skulle det gå bra å la sesongen følge resten av Europa.

- Og det vil gjøre norsk fotball bedre, mener landslagssjefen.

Også andre steder med snø og is spilles det fotball om vinteren. I Torino, som skal arrangere vinter-OL i 2006, spiller Juventus på Delle Alpi med snøen skuffet ut til sidene store deler av vinteren.

Fotballpresident Sondre Kåfjord er imidlertid ikke veldig begeistret for Hareides utspill.

- For øyeblikket er ikke dette noen aktuell problemstilling. Den viktigste grunnen er værforholdene og klimaet. Når flere arenaer får kunstgress, kan det selvfølgelig være med på å legge forholdene bedre til rette, sier Kåfjord.

DESEMBERMATTE: Gresset var grønt i Bergen da Brann tok imot Malmö 2. desember.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media