Snublende nær

Stadion raste da Petter Furuseth Olsens scoring ble annullert etter duellen med LSKs Frode Kippe.

BERGEN (Dagbladet): Da var Brann snublende nær en utlikning. Etter seieren i Bergen lukter Lillestrøm nå på bronsemedalje.

Brann fikk sitt første tap på etter sommerferien mot et Lillestrøm som bevisst spilte på bergenserens svakheter. En spillestil basert på overganger, sammen med det hjemmepublikummet opplevde som flere urettferdige dommeravgjørelser, gjorde at det kokte på stadion i går.

- Var borti Kippe

Kampen blir utvilsomt husket for to kontroversielle dommeravgjørelser. Først Petter Furuseth Olsens scoring hvor han unngår offside fordi en Lillestrøm-forsvarer ligger skadet. Ti minutter seinere snur lykken for Furuseth Olsen som får annullert en scoring etter at dommer Brage Sandmoen mener han feller Frode Kippe. På banen var Olsen tydelig misfornøyd med avgjørelsen, men i garderoben, etter å ha sett episoden i reprise, hadde han endret mening.

- Der ute var jeg sikker på at dommeren tok feil. Men jeg var nok borti Kippe, sa spissen.

Mons Ivar Mjelde var derimot ikke så sikker.

- Fra der jeg sto, så det ut som om Kippe snublet. Men dommeren dømmer, det må han få lov til.

- Var det en riktig avgjørelse?

- Det vil jeg ikke kommentere, sa Mjelde, som fikk en knekk i seiersrekka etter tapet mot Lillestrøm.

- Vi har prestert over evne lenge. I dag var ikke marginene helt på vår side, men med innsatsen i det siste, så tåler vi dette, mente Mjelde.

- Lillestrøm var best i dag. Enkelt og greit.

Vil ta bronsen

Tre poeng mot Brann var svært kjærkomment for Lillestrøm.

Banens beste spiller, Johan Petter Winsnes, var storfornøyd.

- Vi satset bevisst på midtbanen med fem spillere. Vi visste at dersom vi klarte å ta Brann der, ville vi få de overgangene vi trengte.

- Noen vil si at dere er gode fordi Brann var dårlige?

- Nei, nei. Det var vi som var i god form.

LSK-Trener Arne Erlandsen kalte kampen en viktig seier.

- Vi spiller på en slik måte at enkeltspillere tør å komme etter når vi skaper overganger, sa Erlandsen, som nå ligger på øverste halvdel av tabellen.

- Nå er bronsemedaljen bare tre poeng unna. Så klart vi ser den veien.

MEDALJE I SIKTE: Jublende Lillestrøm-spillere gratulerer hverandre med den viktige seieren over Brann. Nå er målet bronsemedalje.