Snubler og jubler

TRONDHEIM (Dagbladet): Nok en typisk Rosenborg-kamp: Billige baklengsmål, svake avslutninger og avgjørelse på overtid. Det nye er at trønderne leder serien.

Men mot Brøndby på onsdag må forsvarstabbene bort - og effektiviteten opp. Det vet også spillerne og trenerne i RBK, uten at de snakke så mye om det i garderoben i går.

- Vi er ikke akkurat målfarlige for tida, konstaterer Nils Arne Eggen.

- Bekymrer det deg?

- Bekymring er ikke et ord i Rosenborg-vokabularet. Men det er klart vi må opp flere hakk på onsdag.

Mer ville ikke Eggen si om skjebneuka til Rosenborg, med Champions League-kvaliken mot Brøndby og lørdagens hatoppgjøret mot Molde på Røkkeløkka.

Og selv om Rosenborg har halt i land fire seirer mot Lyn, Brann, Lillestrøm og Bryne, spørs det om ikke Brøndby møter enda mer skjerpet. Og enda mer defensive.

Kontringslag

- De kommer til å legge seg bakpå og satse på uavgjort, og er et godt kontringslag. Vi må sørge for ikke å slippe inn dumme mål sånn som vi har gjort i det siste. Vi bør ha to mål å gå på etter onsdagens kamp, lyder matchvinner Ståle Stensaas' analyse.

Han ble dagens trønder da han fem sekunder før slutt dundret inn 3- 2-målet i Roger Eskelands venstre hjørne.

Ironisk nok kom målet etter at Christer Basma omsider kom seg opp på høyrekanten, mens Stensaas endelig fikk et rent treff på ballen.

- Helt sykt

- Da Arni hadde ballen spurte jeg dommeren hvor mye det var igjen, og fikk vite at han skulle blåse av om 30 sekunder. Jeg ropte til Erik at han skulle få ballen oppover, forteller Ståle Stensaas.

- Du scoret fem sekunder før slutt.

- Sier du det!? Ja, det er egentlig helt sykt. Men det hadde vært utrolig ufortjent hvis vi ikke hadde vunnet, sier Stensaas.

31-åringen satt på benken da Geir Atle Undheim dundret inn Brynes 1- 0-mål etter kommunikasjonssvikt i backrekka til Rosenborg.

Da Brattbakk måtte ut med skade fikk Stensaas prøve seg på midtbanen. Det fungerte sånn passe.

- Det var litt uvant å spille der. Jeg hadde et par slurvepasninger, men stort sett er jeg fornøyd, sier Stensaas.

Hans innsats føyer seg inn i Nils Arne Eggens oppsummering av kampen: Laget fungerer jevnt bra, men mange av spillerne varierer i prestasjonene.

For feige

- Det var ingen god generalprøve, men det var en god prøve før onsdagen. Denne kampen burde vi avgjort langt tidligere, men jeg tror spillerne forsøkte å ro seieren i land på 2- 1. De ble for feige, sier Eggen.

Han kan i det minste glede seg over at Dagfinn Enerly er på vei tilbake i godt gammelt slag. I går ble han kåret til RBKs beste av Lerkendal-juryen.

Enerly slo corneren da Frode Johnsen headet inn 1- 1, og han skaffet straffesparket som sendte Rosenborg i føringen.

Men Enerly ble fryktelig sliten, og måtte byttes ut ti minutter før slutt.

- Kondisen er for dårlig. Jeg orker fortsatt ikke 90 minutter, sier RBK-vingen, som har slitt med skader store deler av sesongen.

Enerlys analyse av onsdagens Brøndby-kamp er enkel og grei:

- Vi bør prøve å score først for en gangs skyld.

TRØNDERJUBEL: Ståle Stensaas scoret vinnermålet fem sekunder før full tid. Her iler gamlegutta til for å gratulere, Bent Skammelsrud, Erik Hoftun og Frode Johnsen.