Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Snublet etter sjansesløseri

Lars Arne Nilsens Brann presset, men Start fikk med seg ett poeng fra Bergen.

UAVGJORT: Start forsvarte seg godt, og tok med seg ett poeng fra Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
UAVGJORT: Start forsvarte seg godt, og tok med seg ett poeng fra Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
  • Brann - IK Start 1-1 (1-1)

Brann måtte slå tilbake etter å ha tapt for Odd i forrige serierunde. På motsatt banehalvdel sto nedrykkskandidaten Start, som klarte 0-0 mot Rosenborg forrige runde.

Likevel var det hjemmelaget Brann som var store favoritter.

Men det var Start som åpnet kampen best. Markovic sitt skudd gikk i stolpen og i kroppen på keeper Ali Ahmada før ballen gikk i nettet.

Like før hvilen fikk Brann utlikningen sin ved Koomson. Han stanget ballen bak keeper Deumeland, og sørget for ett poeng til Brann.

- Vi er ustabile

Bergenserne fikk flere store sjanser, spesielt i andre omgang, men ingen av sjansene resulterte i scoring. Det betyr at Brann går på poengtap for andre kamp på rad, mens Start fortsatt ikke har vunnet i Eliteserien denne sesongen.

- Vi er veldig ustabile. Vi har våre sjanser, vi skal vinne, egentlig. Det er starten av kampen som ødelegger. Det er veldig skuffende, sier Lars Arne Nilsen til Eurosport etter kampen.

Også Branns kaptein var frustrert etter kampslutt.

- Vi er klart det beste laget og vi har mange sjanser. Det er irriterende, fordi vi føler vi har mistet to poeng, sier Daniel Pedersen.

Start er på sin side mer fornøyd etter kampen.

- Det er en tung matte å spille på, men det er bra at vi får med oss ett poeng i dag, sier Mathias Bringaker.

Store sjanser

Men Start hadde noe å by på også.

Få sekunder ut i kampen fikk Start en gigantsjanse. Først fikk Skålervik et skudd blokkert av Brann-forsvaret. Deretter headet Schulze ballen i stolpen fra tre-fire meter. Der burde nok sørlendingene gått opp i ledelsen.

Etter Starts gedigne sjanse, tok Brann mer over. De skapte ikke nødvendigvis de største sjansene, men det var bergenserne som hadde ballen mest. Start så ut til å satse på overganger.

Brann var ganske nære 1-0 da de fikk en god sjanse på kontring. Robert Taylor tok med ballen innover i banen, men skuddet var ikke hardt nok.

Et par minutter etter var Koomson nære ved en heading. Også denne gangen hadde Start-keeper Deumeland kontroll.

Haugen fikk også en god mulighet på retur. Han leverte et hardt skudd, men ballen gikk like utenfor Start-målet.

Etter et forventet kampbilde, der Brann styrte spillet mens Start var farlig på kontringer, fikk vi en scoring. Start gikk opp i ledelsen etter et ganske merkelig mål. Markovic tuppet ballen mot mål, og ballen gikk via stolpen og i Ali Ahamada og så i nettet. Dermed gikk sørlendingene opp i en noe overraskende ledelse.

Brann så først litt rystet ut, men få minutter før pause slo hjemmelaget tilbake. Koomson, som er blant Branns formspillere, headet inn 1-1.

Brann-sløseri

Andre omgang startet med et voldsomt Brann-press, der Petter Strand var svært nære å sette 2-1. Men Deumeland hang med på notene og avverget scoringen.

Men midt i Branns beste periode kom Start også til en svært stor sjanse. Bringaker lurte offsidelinja til Brann, og kom alene med keeper. Men Ahmada leverte varene og reddet avslutningen.

Start hadde ikke noe særlig å komme med ellers, men et frekt forsøk fra Bringaker fra midtbanen var ganske nære å gå i mål.

Det var likevel Brann som kunne føle seg snytt i kveld, for de hadde mange muligheter til å ta ledelsen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!