Snublet foran mål

KRISTIANSAND (Dagbladet): Bunnlaget Start snublet på oppløpssida. På overtid satte Lars Martin Engedal ballen i eget mål, og gjorde sitt til at Lyn klarte å karre til seg et heldig poeng. Dermed er Oslo-laget fortsatt å regne med i medaljekampen.

Gårsdagens mest uheldige mann var 18 år gamle Lars Martin Engedal, som fikk ballen i fanget, og som laget selvmål på overtid da han skulle avklare.

Da dommeren blåste av kampen, trengte han lang tid på gressmatta før han ville reise seg igjen. Etter en tur i garderoben var han fortsatt nedslått.

- Ja, du trenger ikke å gni det inn, trenger du vel? Ha det!

Start var best

Lyn hadde tatt ett eneste poeng på de fire siste seriekampene. Det kom mot Viking, mens det er blitt tap for Rosenborg, Molde og Moss. I går møtte de bunnlaget Start. Men heller ikke her klarte de å overbevise.

- Start er et lag vi normalt skal slå, sier Lyn-trener Sture Flademark.

Men i går måtte han innrømme at Start hadde et langt bedre grep om kampen, og at flaksen til Lyn var avgjørende.

- Ære være Start for det de presterte i dag, sier Flademark.

Lyn ble hengende bakpå fra første stund i går. Laget har slitt med liten uttelling foran mål i høst. I går var problemet påfallende. Verken Helgi Sigurdsson eller Kjetil Løvik klarte å levere varene.

Lyn måtte attpå til klare seg uten den danske midtstopperen Steven Lustü som ble tvilsomt utvist for å ha revet ned en Moss-spiller i forrige runde.

Kaptein Tommy Berntsen ser gjerne at laget får forsterkninger.

- Vi trenger mer konkurranse om plassene om vi skal klare å henge med i toppen, sier han til Dagbladet.

Tente håp

Mens Lyn famler i høstmørket, tente Nyan et lys hos Start i går. Til tross for det forsmedelige tapet på overtid. Midtbanejuvelen var tilbake etter et lengre skadeavbrekk. Og sammen med makker Morten Knutsen, var Nyan helt klart banens beste.

- Jeg er godt fornøyd med egen innsats, sier Nyan, som måtte ut mot slutten av kampen etter en smell i en takling.

- Lyn hadde tur i dag. Vi hadde fortjent en bedre skjebne enn dette.

Og det hadde Start, som hadde et solid overtak i store deler av kampen.

Start - Lyn 2 - 2

MÅL: 1 - 0 Donatas Venecevicius (12), 2 - 0 Morten Knutsen (51), 2 - 1 Tommy Berntsen (70), 2 - 2 Lars Martin Engedal (selvmål) (90)

BB: Ousman Nyan, Start

I FEIL MÅL: Start lå an til å ta en etterlengtet seier da 90 minutter av kampen var spilt. Men på overtid havnet ballen i eget nett - Lars Martin Engedal hadde ingen god kveld i går.
GOD INNSATS: Ousman Nyan var tilbake hos Start i går. Midtbanejuvelen var <P>banens klart beste, her i <P>duell med<P> Mohammed Ouseb.