Skipresident Erik Røste i trøbbel

Snublet i egne planer

En ualminnelig dårlig dag selv for en hardt prøvet skipresident.

I GODE OG DÅRLIGE DAGER: Skipresident Erik Røste rotet det til for seg selv ved ikke å slippe kvinnene foran i køen. Derfor ble jubeldager som denne OL-festen med Marit Bjørgen brått snudd til mer trøbbel for skisporten. FOTO: Terje Pedersen/NTB Scanpix.
I GODE OG DÅRLIGE DAGER: Skipresident Erik Røste rotet det til for seg selv ved ikke å slippe kvinnene foran i køen. Derfor ble jubeldager som denne OL-festen med Marit Bjørgen brått snudd til mer trøbbel for skisporten. FOTO: Terje Pedersen/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SKIPRESIDENT Erik Røste er de siste årene gjennom storm og solskinn blitt vant til å kle på seg allværsjakka, men i går ble det muligens i overkant mye vær også for ham:

  • På en dag da landslaget så smått kunne starte feiringen av hjemkomsten til sin fortapte sønn Petter Northug, misset presidenten mer eller mindre selvforskyldt i to viktige saker for sportens omdømme.

Det er mye, og så er det opp til Ski-Norge selv å fundere på om det er for mye. Etter tidenes snøvinter, flott breddeaktivitet landet rundt og strålende OL-resultater, så gjenvalg for presidenten på Skitinget i juni ut til å være en formalitet.

Det valget går nok fortsatt bra for ham. Joviale Røste er populær i skimiljøet landet rundt. Men selv de mektigste er utsatt for tilfeldig vær og vind.

DERFOR gjelder det å kontrollere det man selv bokstavelig talt er herre over. Som for eksempel lansering av norsk kandidat til styret i det internasjonale skiforbundet (FIS) der 16 av 16 valgte medlemmer allerede er menn.

Ironisk nok var det akkurat det Erik Røste gjorde i Norges Skiforbunds siste styremøte. Da foreslo han å gå tilbake til det han selv framhevet som gammel praksis; altså at den norske skipresidenten pr. definisjon også er Norges mann i FIS.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer