Berit Kjøll og Håndballforbundet brukte PR-byrå før presidentvalget

Snublet på TV igjen

Nå har vi fått vite at både Berit Kjøll og Håndballforbundet bevisst holdt spillet hemmelig. Og sett hvor vrient dette er.

JEG VANT: Berit Kjøll jublet over seieren i presidentkampen som hun skulle ha vunnet i yatzy på hyttetur med familien. Feiringen hennes søndag var en annerledes reaksjon på seier i et ledervalg i en frivillig bevegelse. Etterpå har vi lært at også Kjølls vinnermetoder var nye. Hemmeligholdet av innkjøpt PR-kompetanse er blitt idrettspresidentens problem. FOTO: Geir Olsen / NTB scanpix
JEG VANT: Berit Kjøll jublet over seieren i presidentkampen som hun skulle ha vunnet i yatzy på hyttetur med familien. Feiringen hennes søndag var en annerledes reaksjon på seier i et ledervalg i en frivillig bevegelse. Etterpå har vi lært at også Kjølls vinnermetoder var nye. Hemmeligholdet av innkjøpt PR-kompetanse er blitt idrettspresidentens problem. FOTO: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DUBROVNIK (Dagbladet): Den nye idrettspresidenten Berit Kjøll har begynt å fortelle alt om hvorfor hun vant valget. Det er i utgangspunket bra. Men det hun sier, gjør denne saken bare verre:

.- Både for Håndballforbundet og meg var det en premiss hele veien da vi engasjerte noe rådgiverhjelp at vi skulle være åpne om dette, innledet Kjøll et skriftlig intervju med Dagbladet, før hun forklarte hva åpenhet betyr for henne:

- Det har vi også vært da det ble stilt spørsmål om dette, sa hun.

Altså:

«Jeg forteller gjerne om en så vanskelige sak at den kunne avgjort presidentvalget til min disfavør, men først må du spørre om den».

Det er definisjonen på den åpenheten som denne nye idrettspresidenten omtaler som «en del av ryggmargen» hennes.

Kanskje var det denne definisjonen som gjorde at hun heller ikke fortalte noe om bruken av betalte PR-byrå da hun samlet sitt nye styre til møte direkte etter søndagens presidentvalg. Styremedlemmene fikk ikke vite om denne ordningen mellom Kjøll og Håndballforbundet før de leste avsløringene i Dagens Næringsliv dagen etter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer