Vetle Sjåstad Christiansen

Snudde etter oppvaskmøte

For å kunne kjempe om sammenlagtseieren i verdenscupen totalt, var Vetle Sjåstad Christiansen villig til å gjøre endringer i OL-planene. Helt til trener Egil Kristiansen minnet ham på hva målet for sesongen egentlig er.

MOT OL: Vetle Sjåstad Christiansen er i posisjon til å kjempe om sammenlagtseieren, noe han som skiskytter verdsetter høyt. Likevel er for forblir OL hovedmålet for sesongen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
MOT OL: Vetle Sjåstad Christiansen er i posisjon til å kjempe om sammenlagtseieren, noe han som skiskytter verdsetter høyt. Likevel er for forblir OL hovedmålet for sesongen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

OBERHOF (Dagbladet) - Han kom jo til meg i Frankrike og spurte om vi fortsatt var enige om å stå over Ruhpolding. Han tok en liten alvorsprat med meg der og minnet meg på hva hovedmålet for året er, og det var OL.

Det sier Vetle Sjåstad Christiansen til Dagbladet, etter han i slutten av desember fortalte at han vurderte å gå til innkjøp av et høydetelt, slik at han kunne slå to fluer i samme smekk:

På den måten kunne han både vært i simulert høyde før OL, samtidig som han kunne kjempet om viktige verdenscuppoeng i Ruhpolding neste helg.

Men etter påminnelsen fra treneren har Sjåstad Christiansen imidlertid slått den tanken ifra seg.

- Jeg slo vel fra meg den tanken relativt kjapt, så det blir dessverre å stå over Rupholding.

- IKKE GØY: Vetle Sjåstad Christiansen ble nummer ble nummer 16 med to bom på sprinten i Oberhof. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
- IKKE GØY: Vetle Sjåstad Christiansen ble nummer ble nummer 16 med to bom på sprinten i Oberhof. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Setter verdenscupen høyt

Geilo-gutten har så langt i sesongen vært best blant de norske.

Med to bom totalt ble han nummer 16 på sprinten i Oberhof fredag. Han beholdt også tredjeplassen i verdenscupen totalt, bak franske Emilien Jacquelin og Quentin Fillon Maillet.

HELT I TOPPEN: Vetle Sjåstad Christiansen ligger på en foreløpig tredjeplass i verdenscupen totalt. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
HELT I TOPPEN: Vetle Sjåstad Christiansen ligger på en foreløpig tredjeplass i verdenscupen totalt. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Likevel er ikke Oberhof, historisk sett, arenaen Sjåstad Christiansen presterer som best.

- Det var helt forferdelig. Det er sjelden jeg føler meg så utrent som jeg gjør her, spesielt opp tredje gangen der. Uansett hva slags form man er i, er det tøft, sier Sjåstad Christiansen om turene opp motbakken «Birkensteige» under sprinten fredag.

Ruhpolding derimot, er en av Sjåstad Christiansens favorittarenaer. Det er også der verdenscuprunde nummer to etter jul pleier å gå.

Men siden det norske landslaget har som plan å dra til høyden rett etter Oberhof, blir ikke dette aktuelt i år.

Setter verdenscupen fryktelig høyt

Likevel kunne det kommet godt med å sanke verdenscuppoeng for en som potensielt kjemper om å vinne verdenscupen totalt. Også fordi dette er noe en skiskytter verdsetter svært høyt. Det fortalte Sjåstad Christiansen til Dagbladet, etter at han tok sin andre verdenscupseier i karrieren i Östersund tidligere i år.

FRYKTET MANN: Etter å ha vunnet det meste han har stilt opp fram til sesongstart, var Sjåstad Christiansen mannen lagkameratene fryktet inn mot sesongen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FRYKTET MANN: Etter å ha vunnet det meste han har stilt opp fram til sesongstart, var Sjåstad Christiansen mannen lagkameratene fryktet inn mot sesongen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Han fortalte også at dersom det lå an til å kunne kjempe om en sammenlagtseier totalt, kunne dette betyr endringer for OL-planene.

- Verdenscupen totalt, det setter vi fryktelig høyt. Da er man på en måte en komplett skiskytter, sa han, samtidig som han påpekte at det er litt mere tilfeldigheter som spiller inn i et OL.

Han påpekte videre at sjansene får å kjempe om den gule ledertrøya, kan komme like sjeldent som mulighetene til å delta i et OL.

- Jeg tror ikke jeg får sjansen til å vinne verdenscupen sammenlagt noe oftere enn hvert fjerde år, for å si det sånn, sier han videre.

LAGKAMERATER: Vetle Sjåstad Christiansen og Johannes Thingnes Bø i Oberhof. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
LAGKAMERATER: Vetle Sjåstad Christiansen og Johannes Thingnes Bø i Oberhof. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Får akseptere nederlaget

For Sjåstad Christiansen er det derfor litt «surt» å skulle legge denne muligheten bak seg.

- Jeg får heller satse på at jeg er god nok resterende år av karrieren og at jeg kan være med og kjempe om gul ledertrøya seinere. Jeg får akseptere det nederlaget i år.

- Gjør jeg en god jobb i Beijing er det fort glemt, avslutter han.

For det er nettopp OL i Beijing det har handlet om for samtlige av skiskytterne siden mai, forteller skytetrener Siegfried Mazet til Dagbladet.

De kunne dratt til Ruhpolding, men det ville også påvirket OL, forklarer skytetrenere.

HOLDER SEG TIL PLANEN: Skiskytterne har forberedt seg til OL hele sesongen, det skal de fortsette med forteller skytetrener Siegfried Mazet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
HOLDER SEG TIL PLANEN: Skiskytterne har forberedt seg til OL hele sesongen, det skal de fortsette med forteller skytetrener Siegfried Mazet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Da er alt vi har gjort til ingen nytte, sier han.

Mazet tror Sjåstad Christiansen har store medaljesjanser i OL, og at å ikke dra til Rupholding er noe han takler fint.

Dermed drar Geilo-gutten med resten av gutta på elitelaget allerede mandag.

- Sånn er det i år og vi skal nok kose oss i Lavaze, det er nok bedre enn høydeteltet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer