Snudde etter pausebytter

Etter en svak førsteomgang satte Rosenborg inn Ole Selnæs. Da snudde kampen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Rosenborg - Sarpsborg 3-2

LERKENDAL (Dagbladet): Selnæs hvilte fra start grunnet smerter i hofte og rygg, og skulle egentlig hvile lengst mulig. Men allerede da 2. omgang startet var han på banen etter en svak 1. omgang fra Rosenborg.

- Jeg skulle hvile lengst mulig, men Kåre ville ha meg inn i pausen. Det var vondt og jeg var ikke hundre prosent, men det var samtidig godt å bidra. Nå får vi se hvordan kroppen reagerer på dette, men jeg håper å spille igjen mot Debrecen torsdag, sier Ole Selnæs.

Rosenborg valgte å hvile flere spillere fra start og slet tungt med å få flyt i spillet før pause mot Sarpsborg 08. Men med to bytter allerede i pausen snudde kampbildet. Rosenborg økte tempoet og fikk flyt i spillet igjen.

Det måtte til etter at Sarpsborg hadde tatt ledelsen drøye minuttet før pause. Et langt utspill ble stusset fra nykommer Peter Kovacs til en annen nykommer Patrick Mortensen. Han dro av en Jørgen Skjelvik som ble for snill i duellen og dundret ballen bak Andrè Hansen i Rosenborg-målet.

To bytter
 Målet rett før pause var en skikkelig kalddusj for trønderne, men også en vekker etter en omgang som var langt under pari. Muligens en reaksjon etter hardt kampprogram den siste tiden, men Rosenborg merket også at de hadde satt spesielt Ole Selnæs på benken fra start. Nykommer Magnus Stamnestrø fra Kristiansund gjorde seg ikke bort, men virket preget av smellen han fikk seg før minuttet var spilt.

- De klarte jo å ødelegge Magnus etter fem sekunder, og det preget den omgangen han spilte, sier Kåre Ingebrigtsen.

Helland-kanon
RBK-treneren fikk se en 2. omgang hvor laget løftet seg veldig. Seks minutter etter pause kom utligningen da Fredrik Midtsjø stusset inn en corner fra Pål Andre Helland, mens Helland selv dundret inn 2-1 på et vakkert frispark etter 59 minutter.

- I all ydmykhet må jeg si at det var et ganske fint mål. Mulig det ruller over skjermen før jeg legger meg i kveld, smiler Helland.
Etter dette hadde trønderne gode sjanser til å øke ledelsen, men på et sjelden Sarpsborg-angrep kom plutselig 2-2 da Steffen Ernemann fikk drømmetreff fra 16 meter.

Dermed måtte Rosenborg igjen jage for å sikre tre poeng.

Toppscoreren avgjorde
Og det var eliteseriens desiderte toppscorer, Alexander Søderlund, som avgjorde kampen med sin scoring seks minutter før slutt.

Rosenborg hadde massivt press på Sarpsborg da Pål Andre Helland fikk muligheten til å curle inn 3-2. Sarpsborg-keeper Duwayne Kerr fikk slått ballen ut i feltet og der var Søderlund på plass og satte ballen i mål til stor lettelse for hele Rosenborg og mesteparten av de
13.779 tilskuerne på Lerkendal. Trønderne har fortsatt stødig kurs mot seriegullet.

- Å vinne kamper som dette er utrolig godt. Vi var veldig svake før pause, men tok samling i bånn og løftet oss veldig. Det viser hvilken ryggrad som er i dette laget, sier Pål Andre Helland.

Rosenborgs Pål André Helland og RBK gutter jubler etter 2-1 av Helland i eliteseriekampen mellom RBK og Sarpsborg på Lerkendal stadion.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
Rosenborgs Pål André Helland og RBK gutter jubler etter 2-1 av Helland i eliteseriekampen mellom RBK og Sarpsborg på Lerkendal stadion. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer